Koerier zijn, wat doe je en wat heb je daarvoor nodig?

Iedereen kent het wel, een pakketje bestellen en het wachten op het pakketje. Zodra je iets besteld hebt wil je het zo snel mogelijk in huis hebben. Doordat de winkels gesloten zijn vanwege de crisis die er gaande is op het moment is het voor vele bezorgdiensten erg moeilijk om het zo snel mogelijk te laten bezorgen. Als koeriersbedrijf is het dan ook belangrijk om goed te plannen en proberen zo goed mogelijk alles op voorraad te hebben voor de bezorging.

Koerier

Een koerier is een vervoerder die zorgt dat jouw pakketjes/bestellingen zo snel mogelijk in huis komen, bijvoorbeeld maaltijden . Als klant kun je kiezen of je je bestelling zo snel mogelijk wil of bijvoorbeeld op een bepaalde dag en een bepaald tijdstip. De koerier zal hier dan rekening mee houden en je bestelling op een juiste manier en op de juiste tijd afleveren. Koeriers bezorgen met vele voertuigen en dat varieert van fiets tot vrachtwagen. Als koerier zijn je baan is, dan heb je het op het moment erg druk. De vele bestelling zorgen voor een overvol schema en lange diensten. Als koeriersbedrijf zijnde moet je die schema’s goed opstellen. Voor een koerier in Oldenzaal was dit verder geen probleem. Het bedrijf MSG waar hij werkt is een gespecialiseerd bedrijf die 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar is en de planning goed op orde heeft. Ze kunnen als je haast hebt binnen 45 minuten bij je op de stoep staan en dat is hun kracht.

Het bedrijf

Het bedrijf is gevestigd in heel Oost-Nederland en heeft vele vestigingen die voor je klaar staan. Zo hebben ze bijvoorbeeld naast Oldenzaal, ook de afdeling koerier Stadskanaal. Het bedrijf heeft een landelijke dekking van 300 koeriers die voor je klaarstaan om je pakketje zo snel mogelijk thuis te bezorgen. Bij het bedrijf heb je twee categorie├źn, business post en logistics. Dit hebben ze gedaan om bedrijven die pakketjes versturen in hun categorie te helpen en particulier in hun categorie. Voortdurend zoeken ze naar een duurzame oplossing voor iedereen

Koerier worden?

Voor het beroep koerier heb je geen opleiding nodig. Echter heb je wel een rijbewijs nodig en meestal gaat het dan om rijbewijs AM, B of rijbewijs C, tenzij je fietskoerier wilt worden. Dan kun je vrijuit op de fiets gaan bezorgen. Lijkt je dit leuk? Twijfel dan geen moment!