Een massage ter ontspanning!

Wanneer je toe bent aan een beetje ontspanning dan is een massage aan te raden. Zelf ga ik altijd voor een massage in Enschede, maar dit kan overal natuurlijk. Er zijn veel verschillende behandelingen dus het is misschien lastig te bepalen welke massage behandeling jij graag wil. Daarom ga ik hier een aantal opties bespreken zodat je een beter idee hebt waar je aan kunt denken qua massage.

Hotstone massage

Wanneer je toe bent aan een ontspannende massage dan is een hotstone massage een goede optie. Tijdens deze massage wordt er door middel van een combinatie van heerlijke oliën en warme stenen gezorgd dat de spieren goed kunnen ontspannen en dat de bloedcirculatie wordt verbeterd. Deze behandeling is ideaal wanneer je geest en lichaam wil kalmeren.

Hamam Massage

Bij een Hamam behandeling worden er dode huidcellen los gescrubd en wordt de doorbloeding verbeterd Vervolgens word je bedenkt met een laagje schuim van echte Turkse olijfzeep. Met dit zachte schuim krijg je dan een ontspannende massage.

Guasha-massage

Guasha is een Chinese therapie die al duizenden jaren oud is. Het staat voor ‘’schapen van zieke afvalstoffen uit het lichaam’’. Bij deze massage wordt het lichaam gestimuleerd om zelf giftige afvalstoffen af te voeren. Vervolgens wordt er geschraapt met een speciale jade steen. Bij deze behandeling gebruiken ze een speciale olie waar diverse kruiden in verwerkt zitten. De ene kruid werkt ontspannend en de andere ontgiftend. De huid kan verkleuren na deze behandeling maar die trekt na een paar dagen weer weg.

Bamboemassage

Bij deze bamboemassage worden bamboestokken gebruikt. Op deze manier kan er meer druk gezet worden op de grote spieren de er in je lichaam zitten. Zoals bijvoorbeeld de kuit of rugspieren. Ook dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en ook voor een goede spierdoorbloeding.