Verschillende redenen waarom een kalender handig is in huis

Als je een echte planner bent, dan hoef je het vast niet uitgelegd te krijgen, maar er zijn ook een hoop mensen die het nut van een fysieke kalender toch niet helemaal begrijpen. De keuzes zijn nu eindeloos en als je bijvoorbeeld iemand bent die ieder kwartaal belastingaangifte moet doen, kun je al veel hebben aan een 3 maanden kalender. 

Overzicht bewaren  

Erg voor de hand liggend, maar het wordt toch vaak nog onderschat hoeveel voordeel het kan hebben, als je een fysieke kalender hebt waar je tegenaan kijkt.  Het is de perfecte oplossing, zodat je nooit meer een verjaardag hoeft te vergeten of niet meer weet wanneer je nu weer een afspraak hebt bij de tandarts. Nu moet je niet denken dat het stopt bij de 3 maandskalender, want je hebt ook de 4 maandskalender en het ligt er dus maar net aan wat jij fijn vindt. Het is uiteraard wel de bedoeling dat je de kalender op een goed zichtbare plek hangt, want dan kun je er ook het meeste gebruik van maken. 

Voor het gezin 

Met een digitale kalender ben je vaak de enige persoon die hierin kan kijken en afspraken kan wijzigen. Mocht je met meerdere wonen, kan het handig zijn om dus een gezamenlijke kalender te hebben. Op deze manier is iedereen op de hoogte van wat er  gepland staat en of dat botst met eventuele andere plannen. Je kunt dus goed met elkaar communiceren zonder daar al te veel voor te hoeven doen. Mocht jij dan toch een keer wat over het hoofd zien, is er wel een ander die je hierbij kan helpen. Dit zorgt voor een hoop rust en orde in het huis en dat is toch waar iedereen naar op zoek is? 

Alles apart houden 

Het behouden van overzicht is al benoemd, maar dit kan voor velen ook verschillen. De ene persoon houdt ervan als alles op één plek staat en de ander wil het liever gescheiden houden. In je telefoon heb je maar één kalender en dat kan misschien wel te weinig zijn. Wellicht wil je werk en privé afspraken wel apart van elkaar zien. Als je nog een studie volgt, kan dat rooster ook nog wel ergens anders staan. Je kunt met fysieke kalenders dus zoveel kiezen als je wilt en ze op verschillende plekken gebruiken.  

Ruimte voor notities  

Soms heeft een afspraak wat meer informatie nodig. Je kunt immers niet alles onthouden. Het is dan fijn als je nog extra notities kunt opschrijven, zodat je precies weet waar het over gaat. Digitaal is hier niet altijd de ruimte voor en zie je de informatie ook niet meteen in één oogopslag. Met een fysieke kalender wel en dat maakt het dus nog effectiever dan het al was.