Als ZZP’er je eigen pensioen regelen

Ik ben een tevreden ZZP’er! Ik haal ontzettend veel energie uit mijn werk en ben blij dat ik dat allemaal kan doen. Een tijd geleden werd ik gedwongen om ZZP’er te worden. Daar moest ik aan wennen, maar eerlijk gezegd kan ik er nu echt van genieten. Het lijkt allemaal heel spannend, maar als de goede energie erbij houdt, komt het prima in orde. Dat heb ik ondervonden.

Je eigen pensioen regelen

Er zijn heel wat zaken waar je aan moet denken. Je bent immers je hele eigen bedrijf en dat moet je goed regelen. Zoals mijn pensioen. Als ZZP’er heb ik dat nu goed voor mekaar. Dat is echt een goede stap geweest. Ik had kunnen denken, “Dat doe ik nog wel.” Altijd maar de zaken vooruit schuiven. Ik vond dat ik dat als ZZP’er niet kon doen, daarom besloot ik meteen mijn pensioen te regelen.

Richten op je eigen zaken

Gelukkig koos ik daarvoor, want het was prima te doen. Via ZZP Pensioen werd ik goed geholpen om mijn pensioen in orde te maken. Als ZZP’er wil je je richten op je eigen zaak; op dat wat je het liefst doet. Het is daarom goed voor jezelf om daar zoveel mogelijk energie in te steken. Daarom moet je andere zaken uitbesteden. Zoals bijvoorbeeld je pensioen.

Deskundig advies over je pensioen

Ik word nu heel goed geholpen en heb het idee dat ikzelf de regie heb. Dat is voor mij erg belangrijk. Toen ik gedwongen was om ZZP’er te worden, verloor ik als het ware de regie over mijn vorige baan. Daardoor besloot ik dat dát mij nooit meer zou overkomen. Daar vind ik het fijn bij ZZP Pensioen. Gewoonweg het idee hebben dat je zelf alles in handen blijft houden en dat mensen meekijken die er deskundig over zijn. Het is echt voor mij een belangrijke zekerheid.

Een zekerheid die ik mijn eigen klanten ook verschaf. Daarom is het fijn dat – als ik de klant ben – ik deze ook heb.