solar energy, solar panels, photovoltaics-862602.jpg

Bespaar veel energie en kosten door zonnepanelen

Door zonnepanelen te plaatsen bespaar je veel energie, maar het is geen keuze die je zo maakt. Het is best een grote investering in een keer om uit te geven en die investering wil je uiteraard terugverdienen. Maar hoe doe je dat?

Kosten energie

Wanneer de zonnepanelen geplaatst zijn gaan je energiekosten fors omlaag, dit komt omdat je nu zelf energie aan het opwekken bent met de zonnepanelen. een mooie zin daarvoor is: ”Het verduurzamen van je woning.”, want dat is wat er gebeurd als je zonnepanelen laat plaatsen. Doordat je zelf energie opwekt, zullen de kosten omlaag gaan, simpelweg omdat je minder energie gaat verbruiken dan eerst. Maar het kan natuurlijk zijn dat de investering te veel is om in één keer te gaan betalen. Daarvoor zijn er oplossingen bedacht:

  • het huren van zonnepanelen
  • het leasen van zonnepanelen
  • andere subsidiemogelijkheden

Door deze drie oplossingen scheelt het je veel geld om in één keer te betalen, maar kun je toch zelf energie opwekken.

Het besparen merken

Het besparen ga je op den duur echt merken, dat zie je terug in de kosten maar ook in het aantal kWh wat je per jaar opwekt. Ik heb mijn zonnepanelen in Losser gekocht bij een bedrijf die dat echt strak en goed doet. Ik heb alle statistieken een beetje gemeten en bijgehouden wat het me nou ging schelen en daar werd ik echt blij van.

Ik heb 20 zonnepanelen laten plaatsen met een vermogen van 320 wattpiek per zonnepaneel, dit scheelde me in het eerste jaar er maand €103,- en over het gehele jaar €1243,-. Dat is toch echt een bizar verschil met voorheen als je ziet wat je dan normaal kwijt bent aan stroom. Doordat je zelf energie aan het opwekken bent, merk je gewoon zoveel verschil. Je zou zelf ook van te voren ongeveer kunnen berekenen wat het jou gaat schelen als je zonnepanelen laat plaatsen, daarvoor is er een handige tool.