Dit is de reden waarom jij wil wonen aan de Costa Blanca!

Wanneer je van natuur en pittoreske dorpjes houdt dan is de Costa Blanca de plek om te zijn voor jou. En dan heb ik het niet over zomaar natuur maar over strand, bergen en wijnvelden. Het is daar allemaal te vinden. De kust is maar liefst 244 kilometer lang en er zijn meer dan 70 stranden te vinden. Geniet snel van de geweldige uitzichten over de Middellandse zee vanaf de vele bergen die je hier kunt vinden. Zoek je nog een makelaar voor de Costa Blanca?

Waarom wil je een huis aan de Costa Blanca?

Niet alleen is het een goede investering om hier een huis te kopen maar je zit ook midden in de natuur met vele fruitbomen en prachtige kleuren het hele jaar door. Wanneer je sportief bent dan is er ook veel te beleven. Je kan hier mooi wandelen en fietsen maar ook zijn er veel plekken waar je kunt golfen en zeilen. Het is ook nog eens goed te bereiken via een vlucht van 2 en half uur en een ritje naar de kust vanaf Valencia of Alicante.

Een gezonde streek

Costa Blanca is uitgeroepen tot het gezondste gebied in Europa. Dat de zon hier 300 dagen per jaar schijnt is hier een grote reden voor. Het is ook niet verrassend dat er een streek in Spanje is uitgeroepen want de levensverwachting in Spanje is sowieso al 86 jaar. Wat erg hoog is. Dit heeft vooral te maken met het gezonde eten en het aangename klimaat. Maar ook zeker met de goede gezondheidszorg die ze hier bieden.

Het eten

Er is veel diversiteit hier qua eten. Je kunt genieten van een tapasbar maar ook van een exclusief sterren restaurant. Maar waar je ook gaat eten 1 ding is heel duidelijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten. Van wijn tot vis en fruit, je vindt het allemaal aan de Costa Blanca.