Een hotpot: wat is het?

Een hotpot is een populaire maaltijd in China en andere Aziatische landen, waarbij een grote, metalen pot op tafel wordt gezet met een bouillon erin. De bouillon kan van alles zijn, van kip tot vlees tot vegetarisch, en de pot wordt vervolgens gevuld met allerlei lekkernijen, zoals groenten, vlees, noedels en meer.

Hoe werkt het?

Tijdens het eten van een hotpot wordt de bouillon op tafel gezet en worden de lekkernijen in de pot gegooid om te koken. Eenmaal klaar kun je alles met een tang uit de pot halen en op je bord leggen om te eten. Sommige hotpots hebben ook twee compartimenten in de pot, zodat je twee verschillende bouillons kunt koken tegelijk.

Verschillende manieren van serveren

Er zijn verschillende manieren om een hotpot te serveren. Sommige restaurants hebben een buffetstijl waarbij je zelf je lekkernijen kunt kiezen en in de pot kunt gooien. Andere restaurants bieden een prijs per persoon waarbij je een bepaald aantal lekkernijen krijgt en je zelf kunt bepalen hoeveel van elk gerecht je wilt hebben.

Verschillende hotpots

Er zijn ook verschillende soorten hotpots, afhankelijk van het gebied waar je bent. Zo zijn er bijvoorbeeld de Shabu-Shabu hotpots uit Japan, die gemaakt zijn van d√ľnne plakjes rundvlees en gekookt worden in een soep van water en kippenbouillon. In Korea heb je de Samgyetang, een kippenbouillon hotpot met een hele kip en gekookte rijst in de pot. En in Taiwan heb je de Mala hotpot, gemaakt van peper en andere kruiden en gevuld met vlees, groenten en noedels.

Een echte aanrader

Ongeacht welke soort hotpot je kiest, het is een heerlijke manier om samen met vrienden of familie te genieten van een warme maaltijd. Wij raden aan om hotpot Asian Taste te proberen. Het is ook een geweldige manier om nieuwe smaken te ontdekken en te experimenteren met verschillende lekkernijen. Als je nog nooit een hotpot hebt gehad, raad ik je aan om een keer naar een chinees restaurant te gaan en het te proberen – je zult niet teleurgesteld zijn!