Osteopathie helpt bij lichamelijke klachten

Heb je klachten zoals rugpijn, schouderklachten, buikpijn, nekklachten, heupklachten en nog andere lichamelijke ongemakken? Neem dan contact op met een osteopaat, die je helpt met de klachten. Osteopathie kan bij vele klachten worden toegepast. Het is namelijk een geneeswijze die het lichaam als een eenheid ziet en kan worden toegepast bij volwassenen, kinderen en baby’s.

Fysieke klachten

Je zult misschien denken: bij welke klachten is osteopathie geschikt? Allereerst is het belangrijk om te weten dat als je echt acute klachten hebt, het aan te raden is om naar een huisarts te gaan. Bij klachten die al langer voorkomen of die steeds terugkeren is een osteopaat dé hulp die je nodig hebt. Een osteopaat kan je bij zoveel fysieke klachten helpen. Om deze duidelijk te maken zetten we ze even op een rijtje.

Bij rugpijn kijkt een osteopaat naar het gehele lichaam, want waar komt die pijn vandaan en wat veroorzaakt het? Bij schouderklachten wordt vaak een fysiotherapeut aangeraden, maar als het een terugkerende pijn is kan een osteopaat je het beste helpen. Ook hier wordt er gekeken naar het hele lichaam. Want het kan zijn dat de pijn ergens anders vandaan komt. Ik had laatst erg last van terugkerende nekklachten en ging op bezoek bij een osteopaat in Enschede.

Een grote last in het dagelijks leven

Nekklachten zijn erg vervelend, je hebt er in het dagelijks leven constant last van als die klachten er zijn. Het bleef maar terugkeren en toen besloot ik hulp in te schakelen. Het draaien en bewegen van mijn hoofd ging erg moeilijk en deed erg veel pijn. Zo kun je niet normaal door het dagelijks leven gaan.

De osteopaat heeft me geholpen en keek naar een dieper onderliggend probleem. Het probleem lag uiteindelijk in mijn rugwervel. Er was een erge spanning op mijn rugwervels, die in verbinding staan met de hals. Door die spanning kwamen de klachten. De behandeling van de osteopaat hebben erg geholpen en ik ben blij dat ik er nu vanaf ben.