Schmits-technisch-textiel

Technisch textiel in de moderne industrie

In de afgelopen decennia heeft de textielindustrie enorme vooruitgang geboekt, met name op het gebied van technisch textiel. Technisch textiel, een specialisatie binnen de textielsector, richt zich op textielproducten met functionele en technische eigenschappen die verder gaan dan conventionele kledingstoffen. Deze innovaties spelen een cruciale rol in verschillende sectoren, van de gezondheidszorg tot de bouw en de auto-industrie.

Wat is Technisch Textiel?

Technisch textiel verwijst naar textielmaterialen en producten die zijn ontworpen voor technische prestaties en functionele toepassingen. Anders dan traditionele textielproducten, die voornamelijk worden gebruikt voor kleding en decoratie, worden technisch textielproducten ingezet vanwege hun specifieke eigenschappen en prestaties. Voorbeelden van toepassingen zijn beschermende kleding, medische textiel, landbouwtextiel, en textiel voor transportmiddelen.

Innovaties en Toepassingen

Schmits, een bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in deze sector, heeft de afgelopen jaren een uitgebreid en compleet productportfolio opgebouwd. Deze producten zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen en kunnen diverse technische behandelingen ondergaan, zoals:

– Drukken: Specifieke coatings kunnen worden aangebracht om textiel geschikt te maken voor drukprocessen.

– Brandvertragend maken: Cruciaal voor veiligheidskleding en toepassingen in de bouw.

– Versoepelen of verharden: Afhankelijk van de gewenste flexibiliteit of stevigheid van het textiel.

– Water- en vuilafstotend maken: Essentieel voor buitentoepassingen en beschermende kleding.

– Verlijmen: Voor de productie van composietmaterialen.

– Bedrukbaar maken: Voor marketing- en decoratiedoeleinden.

De producten van Schmits zijn compatibel met verschillende coatingtechnieken, zoals puntcoaten, schuimcoaten, volvlakcoaten, foularderen, sprayen en likwals.

Toekomst van Technisch Textiel

De toekomst van technisch textiel is veelbelovend, met voortdurende innovaties en nieuwe toepassingen die de grenzen van wat mogelijk is blijven verleggen. Doordat bedrijven blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling om aan de groeiende vraag naar hoogwaardige, functionele textieloplossingen blijft en is de sector volop in beweging.