Tips om meer online klanten te werven

Het online werven van nieuwe klanten kent verschillende varianten. Zet bijvoorbeeld in op advertenties welke via sociale media verspreid worden, verbeter de interactie en daarmee de conversie ratio door in te zetten op een nieuwsbrief, enzovoorts. Op deze pagina vind je enkele handige tips, welke helpen om meer online klanten te werven. Welke van deze tips heb jij in het verleden al eens toegepast? 

 

#1: verbeter de conversie ratio van je website

Een belangrijke eerste stap in meer online klanten werven is het verbeteren van de conversie ratio van je website. Deze ratio toont het aantal bezoekers van je website, dat ook daadwerkelijk een product of dienst afneemt. Je verbetert de ratio door bijvoorbeeld vaker een call-to-action op een pagina te gebruiken, door bezoekers door te verwijzen naar een productpagina, enzovoorts. 

 

#2: koop advertentieruimte in zoekmachines

Naast de mogelijkheid om je conversie ratio te verbeteren, kun je overwegen om advertentieruimte te kopen. Advertentieruimte wordt onder meer aangeboden in zoekmachines, maar ook op sociale media. Denk bijvoorbeeld aan de advertenties die Facebook je toont op je tijdlijn. Of wat te denken van de advertenties die zichtbaar zijn op een platform als Instagram? Het helpt je naamsbekendheid te verbeteren. Ook kun je een potentiële consument in de advertentie aanzetten tot het uitvoeren van een actie. Het selecteren van de juiste doelgroep is hierbij cruciaal. 

 

#3: start met een nieuwsbrief

Vraag bezoekers van je website hun e-mailadres achter te laten. Zo heb je de mogelijkheid hen eens per twee weken of bijvoorbeeld eens per maand op de hoogte te brengen van nieuwe kortingsacties, van nieuwe producten in je assortiment, interessante content op je website, enzovoorts. Het vergroot de kans dat een bezoeker nog een terugkeert. Vaak moet een klant je bedrijfsnaam zeker vijf tot zeven keer zijn tegengekomen, alvorens deze een aankoop doet. Met een nieuwsbrief draag je hieraan bij! 

 

Meer handige tips lezen? Of wil je de hulp een specialist inschakelen? Ga naar MarcoBouman.com!