Gebruik maken van VR of AR met Realwear HMT-1 binnen je bedrijf

Als je een onderneming hebt dan kan het zijn dat je langzaamaan de termen VR en AR in een zakelijke toepassing hoort voorbijkomen. Het begint een steeds meer gewilde toepassing te worden, Virtual of Augmented Reality binnen de bedrijfsvoering en op de werkvloer. Er zijn verschillende leveranciers van AR hardware zoals Realwear. Realwear heeft de Realwear HMT-1 en de Realwear HMT-1Z1 ter beschikking voor zakelijk gebruik. Realwear werkt samen in ieder land met een serviceprovider zodat de zakelijke klant de best mogelijk toepassing geboden worden van de hardware zoals de Realwear HMT-1. De Realwear HMT-1 is geschikt voor iedere onderneming binnen de de fabrieks-, veldveiligheids- en compliance sectoren. Mocht het werk daar om vragen dan is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Realwear HMT-1Z1 die met name geschikt is voor meer extreme werkomgevingen. Voor vragen, advies en problemen kan je altijd terecht bij de serviceprovider waar Realwear mee samenwerkt zodat je zeker weet dat je de best mogelijke service geleverd krijgt en AR op de juiste manier kan inzetten op de werkvloer.

 

Wat zijn de mogelijkheden met Realwear HMT-1 binnen je onderneming

AR of VR wordt voor vele verschillende zaken ingezet binnen bedrijven zoals bijvoorbeeld het werven van personeel, het trainen van medewerkers of verkopers. Bij het werven van personeel loopt iedere kandidaat dezelfde vragenlijst door en wordt daarna op afstand beoordeeld door een of meerdere werknemers die de kandidaten beoordelen. Op deze manier wordt een eventuele vooringenomenheid tegenover deze persoon sterk verminderd, of als je personeelslid die over de beoordeling gaat bijvoorbeeld net die ene dag niet lekker in zijn vel zit. Zo wordt er met een frisse blik gekeken naar potentiële kandidaten. Het trainen van personeel is heel belangrijk binnen iedere onderneming. Of het nou gaat om nieuwe werknemers of oude werknemers die nieuwe stof moeten leren. Door gebruik te maken van virtual reality middels de Realwear HMT-1 kan iedere werknemer dezelfde standaard training volgen ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Dit kan ook het geval zijn als ze zich in het buitenland bevinden en speciaal moeten verhuizen voor het werk. Zo zijn ze optimaal ingewerkt voordat ze aankomen op hun nieuwe werkplek. Ook kan een instructeur zich richten op de individuele persoon, in plaats van de gehele groep. Bij verkopers kunnen ze bijvoorbeeld al het model Realwear HMT-1 zien in de showroom voordat deze zelfs van de fabrieksband is gerold en zich zo voorbereiden op de verkoop ervan.

 

VR Expert | De zakelijke VR/AR hardware leverancier van Benelux.

 

Andere opties met betrekking tot VR of AR

Andere mogelijkheden zijn onder andere het informeren van stakeholders. Deze hoeven niet meer persoonlijk langs te komen bij het bedrijf om op de hoogte te worden gebracht van alle ins en outs en kunnen dit wereldwijd via VR meemaken. Het vermijden van risico’s op gevaarlijke werklocaties is een erg belangrijke toepassing van AR. Je kan hierbij denken aan het werken op grote hoogte. Met VR brillen zoals de Realwear HMT-1 wordt bijvoorbeeld ook een prikkel van hoogtevrees gewekt en zo kan een werknemer zich optimaal voorbereiden. Ook kunnen alle mogelijke toepasbare scenario’s in het geval van een calamiteit doorgelopen worden zodat je werknemers beter voorbereid zijn.