Tips voor een verbouwing in de tuin

Je tuin verbouwen is een klus, maar wel een leuke klus. Je kunt namelijk je tuin zo inrichten zoals je zelf maar wil. Wat zijn nou dingen die je leuk vindt in de tuin? Dat kan van alles zijn van veel planten tot een grote overkapping…

Verbouwen

Als je klaar bent met je huidige tuin of je komt net ergens wonen en je wilt graag de tuin verbouwen, dan is dat een leuke klus om te doen. Je zou het zelf kunnen doen, maar je zou ook bedrijven kunnen inhuren om de klussen perfect voor je te klaren. Het ligt er immers ook aan of je veel grote en wat moeilijke klussen wilt gaan doen of wat makkelijkere en kleinere dingen.

Bijvoorbeeld zelf een heel nieuw grasveldje of kunstgrasveldje aanleggen is lastiger dan wat plantjes planten in de aarde. Een nieuwe schutting plaatsen is iets wat je zelf niet zo makkelijk kan doen, datzelfde geld voor een nieuwe terras aanleggen. Hiervoor heb je echt bedrijven nodig die hier gespecialiseerd in zijn om het perfecte resultaat te krijgen.

Grote verbouwing met overkapping

Je zou bijvoorbeeld ook voor een grote verbouwing kunnen gaan en een grote overkapping kunnen laten plaatsen. Dit heb ik zelf ook gedaan en ik was van plan om het eerst zelf te proberen, maar het was lastiger dan ik dacht. Hierom heb ik de hulp ingeschakeld van een bedrijf.

Ik heb een Douglas houten overkapping laten plaatsen in de tuin en de reden hiervoor is is dat het duurzaam hout is. Dit betekend dat erg geen schadelijk ge├»mpregneerde stoffen in het hout zitten. Dit heeft het grote voordeel dat je jarenlang plezier hebt van zo’n overkapping. Het leuke hiervan was is dat ik zelf heel veel mocht en kon samenstellen van het bedrijf, bijvoorbeeld de kleur van de zijwanden, het aantal zijwanden, het type schoren, de kleur van de dakrand en zo kan ik nog wel even doorgaan.