Totaaloplossing voor de bedrijfskledingbranche

Zes miljoen Nederlanders dragen bedrijfskleding. Dit is meer dan één derde van alle Nederlanders. Bedrijven in de bedrijfskleding branche draaien dus op volle toeren. Toch hoor je niet veel over deze bedrijven.

Veiligheid

Bedrijfskleding is er om het werk veiliger en gemakkelijker te maken. Het is een grote eis dat bedrijfskleding zorgt voor veiligheid. Het kiezen van bedrijfskleding kan pas als alle werkomstandigheden in kaart zijn gebracht. Zo kun je eventuele risico’s verkleinen en zorgen voor een veiligere werkomgeving. Er moet bepaald worden welke functie de kleding, aan welke eisen ze moeten voldoen en wie de kleding draagt.

Professionaliteit

Naast veiligheid zorgt bedrijfskleding voor een professionele uitstraling. Het laat zien dat je als bedrijf erover nadenkt wat voor kleding je draagt en dat oogt vaak erg professioneel. Bedrijfskleding zorgt voor een professionele uitstraling door het bedrijf op een juiste manier te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan een logo en een pakkende motto op je bedrijfskleding. Bedrijfskleding kan er dus voor zorgen dat je opvalt tijdens het werken.

Innovatie

Door nieuwe technologie wordt bedrijfskleding steeds beter. De textiel wordt beter en zorgt voor meer veiligheid. Chemiebedrijven zijn bijvoorbeeld bezig met chemical blending. Dit is een proces waar chemische stoffen met elkaar gemengd worden om een extra toevoeging te worden voor een bepaald product. Zo kan textiel bijvoorbeeld gecoat worden.

Ook worden er nieuwe software en systemen ontwikkeld om het proces van bedrijfskleding inventariseren en bestellen makkelijker te maken. Een mooi voorbeeld is het kleding management systeem. Dit is een uitgebreide software dat als oplossing biedt voor bedrijven in de bedrijfskledingbranche met de order- en voorraadbeheer.   Dit systeem beschikt over drie portals één voor u als bedrijfskleding leverancier, één voor uw klant/inkoper/directie en een portal voor de drager/werknemer. Op deze manier is de werking van het kleding management systeem zeer eenvoudig en overzichtelijk.