Veilig op weg met je bestelwagen

Eindelijk is het je gelukt. Na al die jaren zwoegen voor een baas heb je eindelijk zelf de stoute schoenen aangetrokken en ben je begonnen als ZZP’er. Dankzij de jaren ervaring die je hebt ben je een echte aanwinst voor je klanten. En dankzij de connecties die je in de bouwwereld hebt opgedaan, weten die klanten je ook nog eens heel goed te vinden. Op aanbeveling van je voormalige collega’s.

Goed van start

Dankzij de klanten die voor je in de rij staan ben je extra overtuigd van je succes. Dit bedrijf runnen gaat je lukken. Het gaat zelfs een enorm succes worden. Maar met vertrouwen alleen kom je er niet. Om echt te slagen als zelfstandige moet je een goede basis neerzetten. De administratie moet van A tot Z geregeld zijn. Niet alleen de facturen aan je klanten, maar ook het bijhouden van je eigen uren en de gereden kilometers. De belastingaangiften moeten elk kwartaal tijdig worden ingediend en aanvragen van nieuwe klanten moeten zo snel mogelijk beantwoord worden. Je wilt tenslotte niet dat ze naar een ander gaan. Maar om te slagen zul je ook nog minimaal één grote investering moeten doen: jouw eigen bestelwagen!

Verzeker je succes

Jouw bestelwagen is één van de belangrijkste dingen binnen je bedrijf. Hij brengt jou en al je materialen elke dag trouw van je huis naar al je klanten. Een kapotte wagen, of erger nog een wagen die wordt opengebroken en leeggehaald, gaat ten koste van je inkomsten. Je kunt dan namelijk niet naar je klanten doe, je werkzaamheden lopen vertraging op en je planningen lopen in het honderd. Ontevreden klanten is slecht voor de toekomst van je bedrijf en dat wil jij koste wat kost voorkomen. Je bestelwagen verzekeren is dan ook een verstandige keus. Natuurlijk zijn het extra kosten die je moet maken en hopelijk heb je de verzekering nooit nodig. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En als jouw bestelwagen net in dat kleine hoekje staat, dan is het fijn om te weten dat de bestelauto verzekering regelt dat jij zo snel mogelijk weer aan de slag kunt met een vervangende of geheel nieuwe bestelwagen.

Toch blijft het altijd een keuze die je zelf moet maken. Een ander alternatief is namelijk de kosten van een verzekering besparen en dit bedrag zelf maandelijks opzij zetten op een aparte rekening. Zo heb je een noodpotje waarmee je zelf reparaties kunt betalen of een nieuwe bestelwagen kunt aanschaffen als je even een tegenvaller hebt.