Waar vind je een interimmer

Ben jij op zoek naar een interimmer en weet je niet zo goed waar je goede mensen kunt vinden? Geen paniek, want we gaan je helpen. Er zijn genoeg manieren om de juiste mensen te vinden. Daarbij groeit het aantal interimmers nog steeds gestaag in Nederland, dus de kans is groot dat je genoeg kandidaten op je pad krijgt als je een vacature beschikbaar hebt. In dit artikel vind je allerlei tips die je helpen om goede kandidaten te vinden zodat je jouw tijdelijke vacatures makkelijk kunt invullen. Het werken met tijdelijke mensen geeft je veel flexibiliteit en zorgt ervoor dat je niet onnodig mensen op de loonlijst hebt staan. Dat kan je een behoorlijke besparing opleveren.

Werk samen met professionele partijen

Als je niet te veel tijd kwijt wilt zijn met het vinden van de juiste interimmer voor de tijdelijke opdrachten die je wilt invullen, raden we je aan om een professioneel bedrijf in te schakelen. Er zijn genoeg partijen die gespecialiseerd zijn in het vinden van mensen voor tijdelijke opdrachten. Kies voor een professionele partij die actief voor je op zoek gaat en een groot bestand aan kandidaten heeft. Daarbij wil je een partij die betrouwbaar is en die ook echt goede kandidaten heeft door bijvoorbeeld elke kandidaat te screenen als dat kan.

Zorg voor een heldere opdrachtformulering voor interimmer

Hoe duidelijker jij bent in de opdrachtformulering hoe beter het is. Daarmee zorg je ervoor dat de juiste interimmer op je pad komt en dat mensen die niet goed passen je vacature overslaan. Ga even goed zitten voor de formulering van de opdracht. Vertel kort en bondig wie je bent als organisatie en doe dat in bewoordingen die makkelijk lezen en interesse wekken. Geef dan een duidelijke omschrijving van de functie en welke vereisten daarbij horen. Daarnaast raden we je aan om te bedenken welk type mens jij zoekt als aanvulling van een team. Maak daar ook een pakkende tekst van. Zo weten mensen wat ze kunnen verwachten en kunnen ze goed inschatten of ze een geschikte kandidaat zijn. Dat scheelt jou een hoop speurwerk door stapels CV’s.

Ga in gesprek met mensen die reageren

Als je op zoek gaat naar een interimmer maak je de eerste selectie op basis van een reactie die mensen sturen met een bijbehorend CV. Het is prima om daaruit de beste kandidaten te kiezen. Om zeker te weten dat je de juiste partij aantrekt raden we je aan om een aantal mensen uit te nodigen voor een gesprek. Dat geeft toch de beste indruk. Tegenwoordig kun je dat prima online doen, maar het mag natuurlijk ook live. Dan krijg je ook het makkelijkst een indruk van een persoon.

Striive – Flexibel en snel de beste professionals

Benader je netwerk voor interimmer

Het kan helpen om in je netwerk kenbaar te maken dat je op zoek bent naar een goede interimmer voor een bepaalde functie. Als iemand aan je wordt doorverwezen geeft je dat een betrouwbare bron en daarmee waarschijnlijk ook een geschikte kandidaat. Om zeker te weten of dat zo is, ga je ook met deze mensen een gesprek aan.