Mondhygiënist

Waarom je naar de mondhygiënist moet

Het is belangrijk om regelmatig naar een mondhygiënist te gaan om ervoor te zorgen dat uw tanden en mond gezond blijven. Een mondhygiënist is een tandartsassistent met speciale opleiding en ervaring in de preventie en behandeling van tandheelkundige problemen. In deze blog zetten we de voordelen nog even voor je op een rijtje

Klachten voorkomen

Door regelmatig naar een mondhygiënist te gaan, kunt u tandbederf, gaatjes en tandvleesproblemen voorkomen. De mondhygiënist kan uw tanden en mond grondig inspecteren en u adviseren over hoe u uw mondhygiëne kunt verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door u te laten zien hoe u correct poetst en flost, of door u aan te raden om een specifieke tandpasta of mondspoel te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent hoe jij je tanden moet verzorgen.

Voordelen van een professionele behandeling

Een mondhygiënist kan ook professioneel poetsen uitvoeren, waarbij hardnekkige tandplak wordt verwijderd die u misschien niet kunt bereiken met uw eigen poetsroutine. Dit kan helpen om tandvleesontstekingen te voorkomen en uw tanden en mond gezond te houden.

In sommige gevallen kan een mondhygiënist ook fluoridebehandelingen uitvoeren om uw tanden te versterken en te beschermen tegen gaatjes. Daarnaast kan een mondhygiënist ook helpen bij het detecteren van andere gezondheidsproblemen, zoals diabetes of hart- en vaatziekten, die zich kunnen uiten in uw mond. Daardoor ben je er op tijd bij voordat het zware klachten geeft.

Problemen voorkomen in de toekomst

Kortom, het is belangrijk om regelmatig naar een mondhygiënist te gaan om uw tanden en mond gezond te houden. Door tandbederf, gaatjes en tandvleesproblemen te voorkomen, kunt u veel pijn, tijd en geld besparen in de toekomst. Vaak komen er pas klachten op het moment dat het eigenlijk al te laat is. Voorkomen is een stuk prettiger en een mondhygiënist kan je daar dus bij helpen. Een goede toevoeging voor de verzorging van uw gebit en uw mond is iets dat u zelf kunt doen. U kunt namelijk whitening strips kopen en hier uw tanden witter mee maken, daarnaast bevat de gel, op de strips voor je tanden, mineralen die bijdragen aan sterke tanden en de hygiëne van uw mond. Heeft u al een afspraak in uw agenda staan?