Welke graafmachine is het beste voor jou?

Er zijn veel verschillende graafmachines omdat er ook veel verschillende situaties zijn waar je er een nodig hebt. Je hebt te maken met harde of zachte ondergronden, heuvelachtig of niet, zwaar of licht werk, veel of weinig ruimte enzovoort. Met al deze zaken moet je rekening houden wanneer je overgaat tot de aankoop van een graafmachine. De volgende Doosan graafmachines zijn er op de markt te verkrijgen.

Mobiele graafmachines


Mobiele graafmachines staan bekend om hun betrouwbare en krachtige prestaties. Met deze machines kun je makkelijk door krappe ruimtes bewegen. Deze machine wordt veel gebruikt in de bouwsector omdat je kunt graven als met de rups graafmachine maar deze is wat mobieler in gebruik. Daardoor kun je in principe meer werk doen in minder tijd. Deze machine kun je goed offroad en op de openbare weg gebruiken.

Knikdumpers


Deze machine wordt gebruikt wanneer je hoge aantallen zand of dergelijke wil verplaatsen. De Doosan DA serie bevatten stille cabines met daarin de nieuwste ontwikkelingen zoals een weegsysteem, cyclusmeter, toerentalterugval en intervalregeling. Dit allemaal automatisch en daardoor is dit een ideale machine om te gebruiken!

De rupsgraafmachine


de rupsgraafmachines zijn ontworpen om veel grondwerk te doen. Ze zijn heel goed te gebruiken voor werk waar precisie vereist s zoals bijvoorbeeld rioolwerk en sloop werk. Het is dus een combinatie van kracht en precisie wat je verder gaat helpen met je klussen! Met de rupsband is het ideaal om over zachte en onstabiele ondergronden te bewegen.

De minigravers


Naast al dit zware geschut heb je ook nog de mini gravers natuurlijk. Ideaal voor betrouwbaar gebruik in de smallere ruimtes. Deze machine kan makkelijk manoeuvreren tussen smalle gangetjes en dankzij een korte zwenkstraal heb je een ideaal werkbereik.

Een keuze maken

Nu je hopelijk iets meer inzicht hebt gekregen in de mogelijkheden kun je kijken wat het beste bij je past. Je kan natuurlijk ook altijd om advies vragen bij een dealer zodat je een geschikte machine aanschaft.