Wil je meer tijd besparen in je bedrijf? Kijk dan eens naar een procesanalyse

Bij een eigen bedrijf runnen komt heel veel kijken. Het geeft hartstikke veel voldoening om je eigen product of dienst aan te bieden aan klanten, maar vaak word je verrast door de hoeveelheid administratie die je moet doen. Maar ook als je al vanaf het begin een bepaalde manier van aanpakken gewend bent, en je hebt een grote groei doorgemaakt als bedrijf, is het moeilijk om hier verandering in te brengen. Zelfs als dit alleen maar positief uit kan pakken! Het perspectief van een buitenstaander kan dan heel waardevol zijn. Bespaar tijd met een procesanalyse, zo kan je weer vol aan de bak. 

Hoe werkt een procesanalyse?

Je begint natuurlijk met een kennismaking, hier worden de verwachtingen gedeeld en de manier van aanpakken uitgelegd. Hierop volgt een gesprek over de processen binnen het bedrijf. Die worden in kaart gebracht zodat goed te zien is wat er dagelijks of maandelijks allemaal gebeurt. Als alle processen zo duidelijk in beeld komen, is het stukken makkelijker om een advies samen te stellen. Knelpunten komen aan het licht en hier kunnen oplossingen voor bedacht worden. Bijvoorbeeld low code applicatie gebruiken om simpele processen te optimaliseren. 

 

Daarnaast is het ook mogelijk het personeel te trainen om de nieuwe processen naadloos over te nemen. Bespaar tijd met een procesanalyse is nuttig voor de werkgever, maar ook het personeel. Voor bijvoorbeeld low code applicatie is weinig tot geen kennis van coderen nodig, maar je kunt er toch hele handige programma’s mee schrijven. Of je werknemers dit doen of jijzelf, je bedrijf zal geoptimaliseerd worden. 

Hoe gaat het verder na de analyse?

Nadat het bedrijf een procesanalyse heeft ondergaan, zal het een en ander anders gaan verlopen. Maar om niet meteen in het diepe gegooid te worden, is er blijvende hulp beschikbaar. Voor de low code applicatie zijn trainingen voorhanden, maar ook speciale programma’s om het coderen zo simpel mogelijk te maken. Verder duurt het natuurlijk een aantal maanden voordat de veranderingen zijn doorgevoerd binnen het bedrijf. Professionals zullen je hierbij helpen, houd dus geld over en bespaar tijd met een procesanalyse!