Woningmarkt is moeilijk op te gaan

De woningmarkt ligt op het moment onder zware druk, de prijzen blijven stijgen en veel mensen kunnen geen woning vinden. Er wordt op lange termijn een daling van transacties en prijzen verwacht, de prijzen die dus nu zo ongelofelijk hoog liggen.

Impact huidige crisis

De impact van het coronavirus lijkt misschien op korte termijn heel groot, maar ook op lange termijn is de impact groot. Op lange termijn gaan de huizenprijzen weer dalen, waardoor er uiteindelijk wel weer meer huizen verkocht en vrij komen. Uit onderzoek blijkt dat er een dalend vertrouwen is tussen huiskopers en huisverkopers, veel eerste huiskopers durven het nu simpelweg niet aan door alle onzekerheden die er zijn.

Tuurlijk, er zijn veel onzekerheden maar gelukkig zijn er genoeg specialisten die graag voor je klaar staan om je te helpen. Bijvoorbeeld een makelaar in Losser die heel hard werkt om zijn klanten zo goed mogelijk te helpen en probeert huizen te krijgen voor potentiele kopers. Voor advies en alle mogelijkheden staan de makelaars graag voor je klaar, hoe moeilijk de woningmarkt nu ook is.

Aankoopmakelaar die helpt

Een aankoopmakelaar is degene die je helpt bij het vinden, onderhandelen en kopen van een huis. Zo’n aankoopmakelaar in Almelo heb ik ook gevonden en hij hielp echt goed. De aankoopmakelaar hielp me bij het selecteren van wijken, huizen en alle andere aspecten die van belang zijn om een huis te kopen. Zo zijn we samen gekomen tot een mooi huis en een mooie buurt.

Ondanks dat de crisis er dus is, liggen er echt genoeg mogelijkheden op de markt. De rente is namelijk bijna ahistorisch laag en dat biedt wel mogelijkheden voor de toekomst. Wat ik een erg mooie uitspraak van de makelaar vond was: ”Wat voor ons een huis is, is voor jou een thuis. Daarom willen we er altijd het beste uit halen.”.