Zo krijg je het beste advies over hoorapparaten

Is je gehoor de laatste tijd sterk achteruit gegaan? Heb je het gevoel dat je al nood heb aan een hoorapparaat maar weet je niet goed hoe hier advies over te vragen? Ga dan langs bij een specialist, zoals van boxtel hoorwinkels rotterdam, voor meer info.

Wanneer heb ik nood aan een hoorapparaat?

Heb je al veel commentaar gekregen van vrienden en familie dat je gehoor sterk achteruit gegaan is? Merk je zelf dat je je TV steeds luider moet zetten om je favoriete TV programma’s te kunnen volgen? Kortom, beïnvloedt het je dagelijkse leven? Dan wordt het misschien eens tijd om langs een specialist te gaan voor een gehoortest. Ofwel kan je bij je oorarts langsgaan ofwel bij een audiospecialist. Een oorarts bezoek je eerder indien je een acuut gehoorprobleem hebt of sterke pijn. Deze bezoek je ook vanaf een bepaalde leeftijd jaarlijks om je gehoor te testen. Een audiospecialist bezoek je zelf nadat je zelf merkt dat je nood hebt aan iets sterkers.

Welke soorten bestaan er?

Doordat er meer en meer mensen een gehoorapparaat nodig hebben, komen er steeds meer innovatieve oplossingen op de markt. Zo zijn er niet enkel meer de buitenoor hoorapparaten die vrij groot en opvallend zijn. Nu bestaan er ook in-oor gehoorapparaten die je enkel ziet wanneer je dichtbij iemand staat die ze aan heeft. Zeker voor jongere mensen met gehoorproblemen, is dit een betere oplossing. Er bestaat namelijk nog steeds een taboe over slechthorenden waardoor een eerder subtiele oplossing voor veel mensen een beter gevoel geeft. Indien je gehoor echter vrij slecht is, is er wel een groter gehoorapparaat nodig.

Waar laat ik mij testen?

Denk je dat je nood hebt aan een hoorapparaat? Wel, laat je dan testen bij één van de audioloog specialisten. In elke ietwat grotere stad bestaat er zeker één. Sommigen geven zelfs promoties waarbij ze je gehoor gratis testen zodat je niet meteen vasthangt aan een groter budget enkel om je gehoor te testen. Zo heb je de Van Boxtel winkels die je in elke stad kan vinden. Daarnaast vind je ook meer winkels en filialen in andere steden die je ook advies op maat kunnen geven en allerhande acties doen rond bepaalde periodes. De mensen die je ogen testen zijn gespecialiseerde audiologen en hebben dus ook alle tools en ervaring om je de juiste diagnose te geven.

De nieuwste innovatie: Bluetooth

Tegenwoordig bestaat er ook al de allernieuwste innovatie, namelijk Bluetooth. Zo kan je gehoorapparaat luisterspoel functies omvatten die bepaalde frequenties blokkeren en enkel focussen op spraak van anderen. Zo raak je niet in de war of overprikkeld tijdens het luisteren en kan je zo makkelijker conversaties voeren met mensen rondom je. Bluetooth heeft enkel voordelen en geeft niets van nadelen op je gehoor of hersengolven. Daar hoef je je dus niet ongerust over te maken.