Wat is de voor jou beste bromfietsverzekering op de markt?

Wanneer je eigenaar bent geworden van een bromfiets is het uiteraard zo dat je er rekening mee dient te houden dat deze verzekerd moet worden. Voor bromfietsen geldt namelijk dat ze deel uitmaken van de groep van de gemotoriseerde verzekeringen. Dit betekent concreet dat er minstens een WA-verzekering voor dient te worden afgesloten. Ben je van plan om een bromfietsverzekering voor jouw bromfiets af te sluiten? Dan is het natuurlijk belangrijk om precies te weten tussen welke mogelijkheden je allemaal een keuze kan maken. Wat dit betreft is het zeker de moeite waard om even grondig alle informatie door te nemen die we hieronder voor je hebben opgesomd.

Wanneer sluit je de WA bromfietsverzekering af?

De eerste optie die je hebt voor wat het afsluiten van de bromfietsverzekering betreft heeft betrekking tot de keuze voor de zogenaamde WA-verzekering. Deze verzekering is vooral zo populair omdat er een zeer laag prijskaartje aan verbonden is. Voordat je overgaat tot het afsluiten van dit type van verzekering zijn er echter wel een aantal zaken die je moet weten. De lage verzekeringspremie die ervoor wordt gehanteerd mag dan wel ontzettend interessant zijn, dat hoeft niet te betekenen dat, dat voor de andere eigenschappen van deze verzekering ook geldt.

De keuze maken voor dit type van bromfietsverzekering zorgt er in de praktijk voor dat je enkel en alleen kan rekenen op de aanwezigheid van een dekking voor schade die wordt aangebracht tegenover derden. Dit uiteraard uitsluitend met je bromfiets. Wanneer dat het geval is zal deze verzekering je dus met andere woorden een bepaalde tussenkomst bieden. Dit gezegd hebbende is deze tussenkomst er dus voor alle duidelijkheid niet voor schade die ontstaat aan je eigen bromfiets. Wil jij toch graag hebben dat ook dergelijke schade kan worden gedekt? Dan is het zeker een aanrader om te kijken in de richting van één van de andere verzekeringen die er bestaan.

Wat zijn de voordelen van de WA+ beperkt cascoverzekering?

Het ontbreken van eender welke dekking voor schade die je eigen bromfiets heeft opgelopen zorgt ervoor dat veel mensen er logischerwijs niet meteen de grootste fan van zijn om ervoor te kiezen om de gewone WA-verzekering af te sluiten. Als dat eveneens geldt voor jou zou je dan ook overwegen om over te gaan tot het afsluiten van de WA+ beperkt cascoverzekering. Voor dit type van verzekering is natuurlijk van toepassing dat ze in de basis eveneens bestaat uit de WA-dekking, alleen wordt deze wel uitgebreid door middel van twee aanvullende dekkingen voor eigen schade zoals:

  • Schade als gevolg van een brand of een explosie;
  • Geleden financiële verliezen als gevolg van een diefstal;

Er dient rekening mee te houden dat de enige dekking die uitblinkt in afwezigheid de zogenaamde eigen schade betreft. Ontstaat er dus met andere woorden op een zeker ogenblik schade aan je bromfiets door jouw eigen toedoen? Dan zal deze verzekering daar geen tussenkomst voor bieden. Is dat iets wat je toch graag wel wil hebben? Dan zal je de allrisk moeten afsluiten voor je bromfiets.

Wanneer kiezen voor de meest uitgebreide allriskverzekering?

De meest complete bromfietsverzekering die je aantreft op de markt is natuurlijk de zogenaamde allriskverzekering. Er wordt hier ook wel naar verwezen als de WA+ volledige cascoverzekering. Deze verzekering bestaat in de basis natuurlijk uit de dekkingen die deel uitmaken van de hierboven aangehaalde verzekeringen. Dit gezegd hebbende is het zo dat bij deze verzekering ook wel degelijk een dekking is inbegrepen voor eigen schade. Met andere woorden, veroorzaak je op een zeker ogenblik schade aan je bromfiets (niet opzettelijk uiteraard)? Dan is deze schade ook gedekt.

Er kan worden vastgesteld dat de allriskverzekering voor bromfietsen door de jaren heen een behoorlijk stuk populairder is geworden. Dat is niet alleen maar het gevolg van het feit dat steeds meer mensen de keuze maken voor het aankopen van een duurdere bromfiets. Daarnaast kan er in de praktijk namelijk eveneens worden vastgesteld dat mensen veel vaker de auto in de garage staat waardoor ze aanzienlijk vaker gebruik gaan maken van hun bromfiets. Op deze manier loont het de moeite meer dan anders om ervoor te kiezen om een allrisk verzekering af te sluiten.

Regelmatig opnieuw de bromfietsverzekering vergelijken loont

Voordat je overgaat tot het afsluiten van een bepaalde bromfietsverzekering is het altijd een must om een vergelijking uit te voeren. Alleen op die manier zal je niet alleen een goed zicht krijgen op de verschillende bromfietsverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden, daarnaast zal je ook snel kunnen vaststellen welke van deze opties nu voor jou echt het interessantst is. Dit gezegd hebbende is het zo dat je niet zomaar één keer een vergelijking dient uit te voeren. Experten benadrukken dan ook vaak het belang van het tijdig herhalen van een dergelijke vergelijking.

Heb je er dus met andere woorden al voor gekozen om een bepaalde bromfietsverzekering af te sluiten, maar is dat inmiddels al een aantal jaar geleden? Dan is het niet alleen mogelijk dat je situatie enigszins is veranderd, mogelijks is er ook andere verzekeraar die je een (nog) interessanter voorstel kan doen. Net omwille van deze reden is het regelmatig uitvoeren van een nieuwe vergelijking voor wat de bromfietsverzekering afsluiten betreft een absolute aanrader te noemen.

Let ook op het mogelijke eigen risico van je bromfietsverzekering!

De premie die wordt aangerekend voor je bromfietsverzekering is in de praktijk ook altijd voor een gedeelte afhankelijk van het (mogelijke) eigen risico dat er op van toepassing is. Van het eigen risico is bekend dat ze eigenlijk helemaal niet zo vaak wordt aangepast. Het merendeel van de verzekeringnemers laten ze dus met andere woorden gewoon standaard. Op zich is dat zeker een keuze die je kan maken, alleen moet je er wel rekening mee houden dat je op deze manier niet zal kunnen rekenen op de scherpst mogelijke premie voor de verzekering voor je bromfiets. Maak dus altijd goed voor jezelf de afweging of je het eigen risico mogelijks toch niet een beetje kan verhogen. Je zal merken dat het kunnen afsluiten van een echt goedkope bromfietsverzekering bij Alpina Financieel Advies daardoor met absolute zekerheid een behoorlijk stuk eenvoudiger zal worden.