Aruba, niet zonder reden razend populair

Het spreekt voor zich dat er in de Caraïben heel wat verschillende plaatsen zijn terug te vinden die meer dan de moeite waard kunnen zijn om te ontdekken. Eén van deze plaatsen luistert naar de naam Aruba en is sinds jaar en dag een absolute topfavoriet onder reizigers. Ondanks het feit dat dit vakantieland sinds jaar en dag kan rekenen op een geweldige populariteit moet het gezegd dat veel mensen zich nog steeds slechts deels bewust zijn van de sterke (toeristische) troeven waar deze bestemming over beschikt. Geldt dat ook voor jou, maar zou je daar nu graag verandering in willen brengen? Dan is het zeker interessant om de onderstaande informatie nog door te nemen.

Op ontdekking in de hoofdstad Oranjestad

Natuurlijk moet je tijdens een vakantie op Aruba ook even een bezoekje brengen aan de hoofdstad genaamd Oranjestad. Eigenlijk is dit meteen ook de eerste bezienswaardigheid die aan reizigers wordt aangeraden. Tijdens een wandeling doorheen deze stad zijn het vooral de prachtige regeringsgebouwen die opvallen en op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Daarnaast is het zo dat je in deze stad eveneens kan rekenen op een groot aantal geweldige shoppingmogelijkheden. In het bijzonder wanneer je tijdens je vakantie graag een mooi kunstwerkje van lokale makelij zou willen aanschaffen ben je hier aan het juiste adres.

Ook natuurliefhebbers zijn aan het juiste adres op Aruba

Aruba heeft door de jaren heen ook steeds vaker de reputatie gekregen een zeer interessante en bovendien ook mooie bestemming te zijn voor mensen die houden van natuurpracht. Dat is voor een groot deel de realisatie van de aanwezigheid van het Arikok National Park. Dit park vormt de thuisbasis voor heel wat verschillende dieren. Het gaat hierbij niet alleen om ratelslangen en parkieten, maar ook om bijvoorbeeld een aanzienlijke populatie hagedissen. In het bijzonder is het interessant om het nationaal park op je eentje te doorkruisen. Let wel op, een 4×4 is hiervoor een absolute must. Wil je dit liever toch niet alleen doen? Dan is het uiteraard ook altijd mogelijk om ervoor te kiezen om één van de aangeboden begeleide tours te boeken.

Heel wat geweldige stranden om op te vertoeven

Het spreekt voor zich dat we onmogelijk een artikel over Aruba kunnen schrijven zonder even stil te blijven staan bij de verschillende prachtige stranden die hier terug te vinden zijn. Bij verschillende van deze stranden zoals met name Eagle Beach evenals Manchebo Beach zijn resorts terug te vinden. Voor heel wat fervente bezoekers van Aruba geldt evenwel dat zij vooral fan blijken te zijn van het zogenaamde Baby Beach. Het gaat hierbij om een prachtig wit strand waar je eigenlijk helemaal niets anders aan kan doen dan intens ontspannen.

Voor Aruba geldt uiteraard dat ze beschikt over heel wat verschillende stranden. Voor deze stranden geldt bovendien dat ze één van de belangrijkste toeristische troeven vormen van het eiland. Omwille van deze reden werd er door verschillende organisaties voor gekozen om een zogenaamde Beach Tour te organiseren. Tijdens een dergelijke tour maak je kennis met de verschillende stranden van Aruba zodat je na afloop voor jezelf kan bepalen welke jij de interessantste vindt.