Waarom wil jij een warmtepomp in huis

Er is veel te doen om het milieu tegenwoordig en alles wordt duurder in en om het huis. Maar er zijn ook een aantal zaken waar je aan kunt denken om een steentje bij te dragen aan het milieu en tegelijkertijd wat kosten te besparen voor jezelf. 1 van die dingen is een warmtepomp aanschaffen voor thuis. Kijk bijvoorbeeld eens bij warmtepompen Enschede. Hier een paar voordelen:

Duurzaamheid

Een lucht/water warmtepomp stoot geen CO2 uit. Wanneer de elektriciteit waarop de warmtepomp draait ook nog eens opgewekt wordt via zonnen energie is de warmtepomp zelfs 100% CO2 neutraal. De warmtepomp en de warmte die het produceert wordt voor het grootste gedeelte uit de buitenlucht gehaald en een klein gedeelte komt via het stopcontact.

Waarde verhogend

Een warmtepomp aanschaffen kan ook goed zijn voor de toekomst van je huis. Het energielabel van je huis kan een stap omhoog maken waardoor dit zorgt voor een hogere waarde van je huis. Naast de waarde van je huis kan het ook zorgen voor lagere maandlasten dus ook dat is en groot voordeel.

Geen gas meer

Dankzij een warmtepomp kun je het lekker warm maken in huis of in je kantoor zonder het gebruik van gas. Dit is een goede ontwikkeling want we willen met zijn allen af van het gebruik van gas. Dus je draagt een steentje bij aan deze ontwikkeling door het aansluiten van een warmtepomp.

Installatie

Veel mensen denken dat er een grote verbouwing nodig is wanneer je een warmtepomp in huis wil maar dit is zeker niet altijd het geval! In veel gevallen kan de gasketel zo vervangen worden door een warmtepomp. En kan er gewoon gebruik maken van de bestaande leidingen. Helemaal wanneer er vloerverwarming ligt is dit geen probleem. Dus laat je niet stoppen door de gedachte dat het veel moeite kost want dat valt in de meeste gevallen wel mee!