Wat moet je doen als je een huis in Spanje wil kopen?

Heb je de droom om een huis in Spanje te kopen? Er komt toch altijd meer bij kijken dat je denkt en je wil natuurlijk wel dat dit allemaal soepel gaat lopen zodat je binnen de kortste keren heerlijk kunt genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft! Maar hoe kun jij je nou het beste voorbereiden op de aankoop van een huis in Spanje? Hieronder een paar tips.

Financiering

Het is goed om te bepalen wat je budget en wat je dus kunt besteden aan de aankoop van je nieuwe huis. Neem hierbij je maandelijkse inkomsten mee en het bedrag dat je eventueel gespaard hebt. Wanneer je dit gedaan hebt kun je kijken hoe je het beste kunt betalen. Je kunt kiezen voor een eenmalige betaling waarin je het hele bedrag in 1 keer betaald aan de verkoper. Maar je kunt ook kijken of je een hypotheek kunt krijgen bij een Spaanse bank of eventueel bij een bank in Nederland.

Woning

Er zijn veel soorten woningen en verschillende soorten woningen in Spanje. Daarom is het goed om voor jezelf te bepalen in wat voor soort woning jij jezelf wel ziet wonen. Liever aan het strand of liever in een gezellig dorpje in de bergen? Wanneer je deze keuze gemaakt hebt kun je gericht op zoek gaan en ook prijzen vergelijken

Makelaar

Het is altijd aan te raden om een makelaar in de hand te nemen die je kan helpen bij al deze keuzes en alles wat er nog meer bij komt kijken. Iemand die al ervaring heeft in Spanje kan je de beste opties laten zien en die weet precies waar die moet zoeken. Ook is dit handig voor eventuele regels die er bij komen kijken zodat je nooit verrast wordt wanneer je een droom huis gevonden hebt.