Waarom jij lokaal wil kopen!

We kennen het allemaal wel.. Je wil iets kopen en je opent snel even je telefoon of je laptop om naar een van die grote websites te gaan waar je alles kunt vinden wat je maar nodig hebt. Erg handig natuurlijk! Maar we willen nog wel eens de bedrijven in de buurt vergeten. Want naast dat lokaal kopen ook goed is voor de buurt waar je woont heeft het nog meer voordelen om dit weer wat vaker te gaan doen.

De lokale economie

Wanneer jij niet je producten via internet koopt maar even de deur uit stapt om naar het winkelcentrum op de hoek te gaan daarmee investeer je eigenlijk direct in je eigen buurt. Wanneer het goed gaat met de bedrijven in jouw wijk kunnen zij ook weer investeren in hun panden en ook steunen lokale ondernemingen vaker de lokale omgeving. Zo kan het zomaar zijn dat de winkel op de hoek het sportteam van jouw kind sponsort of een leuk buurt evenement organiseert. Dit is een win-win voor iedereen.

Persoonlijk contact

Wanneer je lokaal koopt heb je ook persoonlijk contact met de medewerkers van de winkel. Zij kunnen je ter plekken goed helpen en hebben vaak veel kennis van de producten die ze verkopen omdat zij hier elke dag mee bezig zijn. Geen contact met een chatbot online maar met een vrolijke winkelmedewerker met wie je een gesprek kunt voeren! Vaak zie je dat het bij deze winkels veel meer om klantvriendelijkheid gaat en wanneer je eventueel tegen problemen aan loopt bij je aankoop dan kun je dit op een normale vriendelijke manier oplossen.

Gemak

Gemak klinkt gek, want wat is er nou makkelijker dan vanaf de bank via je laptop te bestellen wat je nodig hebt? Maar wanneer je iets besteld hebt moet je ook nog even een paar dagen wachten voordat het binnen is en je moet vervolgens ook thuis zijn voor de bezorging. Dus Stap even de deur uit en haal direct in de buurt wat je nodig hebt en steun de lokale onderneming!