Beginnen met rijles in Almelo

Het volgen van je eerste rijles is natuurlijk erg spannend, maar ook erg leuk. Beginnen met je eerste rijles is vaak een grote stap. Het halen van je rijbewijs is iets waar bijna iedere jongere van droomt. Eindelijk zelf achter het stuur zitten. In Almelo is Olav Fijen één van de bekendste rijscholen voor rijles in Almelo en omgeving. Vele honderden studenten uit Almelo en omgeving gingen je hier al voor!

De praktijk onder de knie krijgen

Hoe meer lessen je hebt gehad, hoe meer je het rijden onder de knie krijgt. Door de kennis en tips van de rijinstructeur wordt jij zo snel mogelijk klaargestoomd voor het praktijkexamen. Gemiddeld hebben mensen rond de 30 lessen van een uur nodig om klaar te zijn voor het praktijk examen. Dit is voor iedereen anders, dus het kan zijn dat je hier iets korter of langer over doet.

Bij het praktijkexamen zit er een examinator naast je. Dit kan voor veel spanning zorgen. Toch is de spanning niet nodig. Als je rijinstructeur het gevoel had dat je er nog niet klaar voor was, zat je ook niet naast de examinator. Tijdens het praktijkexamen moet je ongeveer 35 minuten rijden. De examinator let er op of alles veilig wordt uitgevoerd. Ook moet je speciale verrichten doen onderweg die je leert tijdens de rijlessen.

Theorie cursus

Naast de praktijk moet je de theorie ook goed beheersen. Je moet zowel een praktijk- als theorie examen halen om je rijbewijs te krijgen. De examens worden afgenomen bij het CBR. Om je zo goed mogelijk voorbereid het examen in te laten gaan, zijn er bedrijven die een theorie cursus aanbieden. Tijdens een theorie cursus kun je gebruik maken van meerdere leermiddelen om jezelf klaar te stomen voor het theorie examen. Zelf heb ik ook een theorie cursus in Enschede gedaan. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik in één keer mijn theorie examen gehaald heb.