De beste schutting voor in je tuin

Eens in de tijd is een verandering in je tuin nodig voor een netjes en verzorgd uiterlijk van je tuin. Daarbij hoort ook het onderdeel de schutting, maar deze kun je vervangen en dan heb je goed vervangen. Goed vervangen doe je met een bepaald soort schutting die lang mee gaat…

Schanskorf

Schanskorf schutting is een schutting is jaren stevig en onderhoudsvrij is en bestaat uit verschillende schanskorven, wat ook wel steenkorven wordt genoemd. Die schanskorven bestaan op hun beurt uit verschillende natuurstenen.

Er zijn verschillende redenen om voor een schanskorf schutting te kiezen, de eerste is dat de schanskorf schutting een mooie en stoere uitstraling heeft, hierdoor krijg je veel rust en extra energie als je lekker in de tuin ligt. De extra aandacht aan de tuin is punt twee, zo heb je altijd een verzorgde tuin en de laatste reden is de stijlvolle erfafscheiding en voordelen van schanskorven. Hierdoor kiezen erg veel mensen voor een schanskorf schutting.

Voordelen en hoe plaats je zo’n schutting?

Een schanskorf schutting heeft enkele voordelen, deze willen we graag even voor je op een rijtje zetten:

  • Hij is onderhoudsvrij
  • Het geeft een strakke afwerking van je tuin
  • Hij is duurzaam
  • Combinaties zijn mogelijk
  • Hij kan altijd op maat gemaakt worden

Het plaatsen van zo’n schanskorf schutting gebeurd meestal gewoon door het bedrijf wat je ingehuurd hebt voor de schutting, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het zelf te doen. In dat geval hebben we nog een aantal tips voor je:

  1. Het maken van de fundering: Voor een zo goed mogelijk resultaat begint u voor het plaatsen van de schanskorf schutting met het maken van de fundering, richtlijnen hiervan zijn online te vinden.
  2. Het versterken van de schanskorf: De schanskorf moet voordat deze gevuld wordt worden verstevigd met afstandshaken. De haken zorgen ervoor dat de schanskorf niet gaat uitzakken. De haken moeten maximaal 30 cm uit elkaar worden geplaatst. Deze 30 cm afstand geldt voor zowel horizontaal als verticaal.
  3. Vullen van de schanskorf: Voor het vullen van de schanskorf heeft u schanskorf stenen nodig. De maaswijdte van schanskorven is 5×5 cm. Hierdoor heeft u stenen brokjes nodig die minimaal 5 cm groot zijn. Vul de korf in meerdere lagen. Begin eerst met de grove stenen en vul daarna de eerste laag af met kleine stenen. De kleinere stenen zullen tussen de grotere door vallen, waardoor de stenen goed worden verdeelt in de schanskorf.