Duurzame stallenbouw met de oplossingen van Combiboard

Net als in vele andere bedrijfstakken wordt ook in de agrarische sector op een steeds duurzame manier gebouwd. We zien dit terug aan de vele zonnepanelen die op daken worden geplaatst, maar ook aan de inrichting van stallen voor runder- en varkensvee.

Met de panelen van Combiboard kunnen gemakkelijk stallen worden gebouwd. Deze panelen worden binnen Europa dan ook al veel ingezet voor stallenbouw voor varkens en voor stallenbouw voor melkvee. Wat maakt deze panelen zo uniek en wat zijn de voordelen ten opzichte van traditionele stallenbouw?

Oude stallen versus nieuwe stallen

Bijna iedereen kent de traditionele stallen die vroeger werden gebouwd. Deze waren in bijna alle gevallen van dik hout of van bakstenen. Het nadeel van deze manier van bouwen is dat het niet duurzaam is en dat deze stalwanden zeer moeilijk zijn te reinigen. Tegenwoordig worden stallen gemaakt van duurzaam geproduceerde kunststof panelen. Deze panelen zijn makkelijk in elkaar te schuiven waardoor en zeer snel en productief gebouwd kan worden. Het voordeel van kunststof is daarnaast dat het gemakkelijk te reinigen is. De wanden zelf zijn ook weer 100% recyclebaar, waardoor ze bij het afbreken of verbouwen van een stal opnieuw kunnen worden omgesmolten.

Kunststof stalwanden in de praktijk

Om bovenstaande nog iets concreter te maken geven we een aantal voorbeelden van wat er met deze panelen in de agrarische sector gebouwd kan worden. Er zijn vele verschillende toepassingen maar dit zijn de meest gebruikte:

  • Bouwen van stabiele binnenwanden
  • Bouwen van buitenwanden
  • Realiseren van afdelingswanden
  • Het bouwen van hokafscheidingen
  • Bouwen van centrale gangen

Bij het bouwen van bovenstaande toepassingen worden eerst de panelen neergezet waarna er vervolgens beton kan worden ingegoten om zo de kunststof wanden te versterken tegen de krachten van varkens- en melkvee.

Kunststof stalwanden is op dit moment het meest duurzame beschikbare materiaal en gaat ook al langste mee. Benieuwd naar de oplossing voor je eigen bedrijf? Bekijk dan eens de website van Combiboard.