Voordelen van Koffie op het werk

Koffie is voor vele mensen een drankje waar ze niet ‘’zonder’’ kunnen. De vraag is of dit tussen de oren zit of dat koffie daadwerkelijk ook een stimulerende functie heeft? Het antwoord is in ieder geval ja op deze vraag! Hieronder ga ik een aantal voordelen benoemen van koffie op het werk.

Focus

Door het drinken van koffie krijg je cafeïne binnen wat je helpt om beter te kunnen focussen en je concentratie niveau te verhogen. Ook wanneer je een dipje hebt zorgt deze stof ervoor dat je wakker en alert wordt. Een goed middel wanneer je niet helemaal goed wakker bent geworden of wanneer je een middag dipje hebt dus.

Sociale contacten


Koffie op kantoor kan zorgen voor een stukje ontspanning en voor wat sociale contact momenten. Of het nou een koffie pauze is waar iedereen even samen kan komen en even kan ontspannen of dat het een collega is die even een rondje maakt om te kijken of iemand nog koffie wil. Het zorgt voor een korte onderbreking en even een momentje met je collega’s.

Gasten ontvangen

Niet alleen voor jou en je collega’s is het goed om koffie te hebben op je bedrijf. Ook wanneer je eventuele gasten of klanten ontvangt is dit een visitekaartje van je bedrijf. Je hebt gelijk even een ijsbreker en je kan een goede eerste indruk achterlaten wanneer je een lekker kopje koffie serveert.

Koffie heeft vele voordelen


koffie heeft dus zoals je kan lezen vele voordelen op de werkvloer. Het kan voor iedereen anders werken. Even rustig de dag beginnen, even uit een dipje komen, even een contact momentje met collega’s of even indruk maken op de klant. Hoe het ook gebruikt wordt het is wel duidelijk dat een goede kop koffie op de werkvloer niet kan ontbreken.