Een auto lenen? Zo doe je dat

Iedereen wilt een mooie, sterke en nieuwe auto rijden. Het liefst rijden we in een mooie auto, onze droomauto. Deze droomwagen kan soms erg ver lijken vooral wanneer deze veel geld kost. Toch zijn er heel veel manieren om toch een mooie auto te kunnen rijden zonder tienduizenden euro’s beschikbaar te hebben. Dit kan namelijk via een lease of leen constructie. Je leent het geld voor je auto of kan deze lease. Het lenen van het geld kan via een reguliere lening maar ook onder een pandrecht of een pand onder voorbehoud. Bij het lease zal je maandelijks een bedrag moeten betalen,  uiteindelijk heb je de auto afbetaald na een aantal jaren soms moet de auto terug naar de leasemaatschappij, is er een koopoptie of gaat de auto over naar je eigendom.

Op wat voor manier kan je lenen?

Er zijn veel verschillende manieren waarop een lening vorm kan krijgen. De lening auto kan bijvoorbeeld bestaan uit een reguliere lening. Je betaald je geleende bedrag terug met rente en lost zo je lening af. De lening kan ook een vorm van pand zijn. Dit betekend dat je het geld voor de auto leent, maar dat er tijdens je lening een pandrecht rust op de auto waardoor de leninggever de auto kan verkopen als je de lening niet voldoet. Dit kan de leninggever ook afspreken onder voorbehoud dan wordt de auto al gelijk geleverd met een pandrecht erop. De leaseconstructie is een veelgebruikte methode om een mooie auto te kopen. De leasemaatschappij koopt de auto en leased deze terug aan je. Je betaald dan maandelijks een bedrag, na de lease kan je de auto vaak krijgen of kopen. Dit hangt af van de maatschappij waarbij je leased.

Waar vind ik de beste lening vinden?

Je kan het beste online zoeken naar een lening voor je auto. Online is het aanbod enorm en kan je de aanbieders goed met elkaar vergelijken in prijs en services. Met de meeste maatschappijen kan je ook makkelijk contact opnemen via de website.