Goede voornemens

Januari is alweer voorbij en de meeste goede voornemens zijn alweer vergeten. Dit jaar had ik een hele lijst. Niet allemaal even belangrijk, maar ze hebben de lijst gehaald en eigenlijk wil ik ze wel uitvoeren. De moeilijkste staat bovenaan. Gewicht verliezen!

Project onmogelijk

Gewicht verliezen, tja die staat elk jaar opnieuw met grote afstand van de rest met stip op één. Blijkbaar is het toch wel heel erg moeilijk om structureel gewicht te verliezen. Vooral het afgelopen jaar kan ik het wel goedpraten voor mezelf. 2020 was tenslotte het jaar van Corona. En wie kan er nou afvallen in zo’n enorm stressvol jaar. Je mocht al bijna niks en dan zou ik mezelf ook nog eens al die lekkere hapjes en drankjes gaan ontzeggen, zodat ik tijdelijk een paar kilo kwijt ben. Na de zomer zit het er meestal allemaal weer bij en dan beginnen de feestdagen al bijna en wie kan er dan afvallen? Project onmogelijk lijkt me.

De bikini challenge

Mijn vriendinnen beginnen al te lachen als ik vertel dat ik dit jaar wel echt mijn overtollige kilo’s kwijt raak. Tuurlijk joh, jij wel. Nog een wijntje? Chipjes erbij! Maar dit keer gaat het me echt wel lukken. Met mijn man heb ik een bikini challenge. Als ik deze zomer weer in mijn bikini van 5 jaar geleden pas, dan laat hij de rest van 2021 alle lekkere drankjes en hapjes staan. Ik zeg deal!

Hoe ga ik dat nou aanpakken

Wat ik nu nodig heb is een plan van aanpak. Even een paar punten op een rijtje:

  1. Geen alcohol drinken
  2. Minder vet
  3. Maar 1 keer opscheppen en niet nog een extra bordje omdat het zo lekker is
  4. Veel minder suiker
  5. Vis in plaats van vlees eten
  6. Minder koolhydraten
  7. Meer bewegen

De eerste punten gaan nog wel, maar ja, om minder vet, suiker en vlees te gebruiken heb ik toch echt allemaal nieuwe recepten nodig. Kant en klaar maaltijden zitten meestal vol slechte voedingsstoffen, waar ik juist van aankom. Misschien heb ik professionele hulp nodig. Als ik zoek op diëtist Enschede vind ik vast wel iemand die me kan helpen. Ik ga zeker weten die challenge winnen en volgend jaar januari staat gewicht verliezen niet meer op mijn lijstje met goede voornemens