Goederen transporteren op een slimme manier

Een transport goederen hoeft niet op een inefficiënte wijze te hoeven worden aangepakt. Er bestaan tegenwoordig veel milieuvriendelijk en bovendien slimme manier te kunnen worden aangepakt. Je hebt mogelijkheden van wegvervoer, spoorvervoer, luchtvervoer tot aan zeevervoer. Of je nou als consument goederen wil vervoeren of als ondernemer. Het kan allemaal, maar er komt wel het een en andere bij kijken.

In deze blog gaan wij je meer vertellen, over het vervoeren van goederen en hoe je dat o.a. slim kunt aanpakken.

Hieronder lees je meer:

Binnenlands- en Europeesvervoer

Mocht je cargo willen transporteren en dat is binnen Nederland of binnen Europa? Dan is misschien transport goederen per trein nog helemaal niet zo’n gek idee. Het is goed voor het milieu, want het brengt minder CO2 uitstoot met zich mee. En dat is weer goed voor de wereld. Waardoor het dus duurzamer, is dan traditioneel vervoer per weg of zee.

Verder is het ook goed inzetbaar, aangezien we binnen Europa een goed spoornetwerk hebben, waardoor goederen op een vrij snelle manier van bijvoorbeeld: Hamburg naar Rotterdam kunnen worden vervoerd. In dit geval gebeurt veelal ’s nachts, zodat de bevolking er zo min mogelijkheid last van heeft. Misschien wel het allerbelangrijkste voordeel hierin, is toch wel dat het minder diefstal gevoelig is. Criminelen kunnen immers lastiger bij een container komen, omdat het dus lastiger is om bij een rijdende trein in de buurt te komen. Wat bij een vrachtwagen misschien wel makkelijker is, met name op de rustplaatsen.

Is spoorvervoer niet helemaal hetgeen wat je zoekt? Dan kun je ook altijd nog kiezen voor de traditionele manier van vervoeren. Met name over de weg, maar welke verschillende soorten voordelen brengt dat met zich mee?

Het is vooral goedkoper en flexibeler ten opzichte van de treinvariant, waardoor transport goederen niet eens superduur en lastig hoeft te zijn. Veder is het ook snel inzetbaar, waardoor je eigenlijk vrij snel je gewenste goederen kunt leveren naar bijvoorbeeld: andere Europese landen. Tenslotte zorgt het er ook voor, dat het transport makkelijker traceerbaar is, zodat je op elk moment live time kunt inzien waar je goederen zich bevinden. Mocht je toch het gevoel hebben, dat er iets niet klopt? Dan kun je altijd de lokale autoriteiten inschakelen en zij kunnen mede dankzij de tracer de goederen vinden.

Wereldwijd transport van goederen

Ben je meer opzoek naar een wereldwijde aanpak van transport van goederen? Dan kom je vaak uit bij vlieg- of vaarttransport. Bij luchtvracht, is het namelijk zo, dat je wereldwijd op een vrij snelle manier je goederen kunt transporteren. Van bijvoorbeeld: Amsterdam naar New York, VS. En je kunt het vaak ook nog combineren met andere transportmiddelen, zoals vervoer per weg. Waardoor je goederen ook nog eens op een goede manier bij de ontvanger aankomen. Transport goederen was nog nooit zo makkelijk.

Is luchtvracht toch niet helemaal wat je zoekt? Dan kun je wereldwijd ook kiezen om het per schip te laten vervoeren van de ene haven naar de andere haven. Wel is het zo, dat je hierdoor te maken hebt met een langere vervoerduur. Is dat voor jou geen belemmering? Dan is dit misschien wel de manier voor jou? Het is dan ook goedkoper dan de luchtvariant, maar in dit geval kun je het ook alsnog combineren met wegtransport, dus welke variant kies jij voor transport goederen?