girl, colors, holi-3194977.jpg

Het nieuwe kinderdagverblijf van mijn dochter

Mijn vrouw, dochter en ik zijn onlangs verhuist van Haaksbergen naar Hengelo, omdat we wat groter wouden gaan wonen. Onze dochter van drie jaar oud ging altijd naar een geweldige kinderopvang in Haaksbergen. Met de kinderopvang in Haaksbergen waren mijn vrouw en ik heel tevreden. Maar na veel twijfelen en overleggen hebben we besloten om onze dochter naar een andere kinderopvang te brengen. We vinden het namelijk een fijner gevoel als ze naar een kinderopvang in de buurt gaat. Echter hadden we wel veel gemengde gevoelens, omdat we natuurlijk wel het beste willen voor onze dochter. Zo’n verandering kan namelijk nog wel eens moeilijk zijn voor een kind.

Waarom we toch voor een nieuw kinderdagverblijf hebben gekozen

Sinds kort breng ik elke maandag, dinsdag en donderdag mijn dochter naar Kinderdagverblijf Hengelo. Dit kinderdagverblijf staat beter bekend als ‘De Wonderboot’. Na enkele rondleidingen hadden mijn vrouw en ik een goed gevoel bij dit kinderdagverblijf.

Er zijn verschillende redenen waarom wij van kinderdagverblijf zijn veranderd. Ten eerste zijn we natuurlijk verhuisd en was ons vorige kinderdagverblijf niet meer in de buurt. We konden haar dus niet gemakkelijk afzetten en ophalen. Nu vinden we een beetje omrijden niet een groot probleem, maar we kwamen gewoon niet meer goed uit met de breng- en ophaaltijden. De Wonderboot daarentegen ligt precies tussen Enschede, Oldenzaal en Hengelo in. Vlakbij de oprit Hengelo naar de A1. Voor ons ideaal, omdat mijn vrouw in Enschede werkt en ik in Oldenzaal. We rijden hier dus ‘s ochtends en ’s avonds langsheen.

Naast het feit dat het dichterbij is en de tijden voor het brengen en ophalen ons beter uitkomen zitten haar neefje, nichtje en een vriendinnetje ook op de Wonderboot. Ze had dus al snel bekenden om haar heen. Dit maakte de verandering natuurlijk wat makkelijker.

Waar we verder nog op hebben gelet

Voor het kiezen van een nieuw kinderdagverblijf was onze eerste indruk erg belangrijk. We willen namelijk wel dat onze dochter in een veilige en leuke omgeving terecht komt. Daarnaast was het voor ons belangrijk hoe het personeel met onze dochter omgaat en hoeveel andere kinderen er in haar groep zaten. Tot slot vonden we het ook belangrijk welke activiteiten ze met de kinderen doen.