Een verlovingsring van Nelleke Plegt

Ergens in het mooie stadje Delden bevindt zich dé goudsmid van Twente: Nelleke Plegt. Zij is een gediplomeerde goudsmid en is gespecialiseerd in verlovingsringen, trouwringen, herinneringssieraden en nog veel meer. In dit artikel richten we ons op de verlovingsringen van Nelleke Plegt.

Wat is een verlovingsring?

Voordat we ons gaan richten op de verlovingsringen van Nelleke Plegt is het belangrijk om te weten wat precies een verlovingsring is en waarvoor verlovingsringen gebruikt worden. Zoals de naam misschien al doet vermoeden is een verlovingsring een ring die wordt gegeven bij een verloving. Dit houdt in, wanneer iemand een ander iemand ten huwelijk vraagt. Om het huwelijksverzoek vast te leggen wordt er vaak gebruik gemaakt van een verlovingsring. Een verlovingsring is een echte blikvanger, omdat ze vaak gemaakt worden met een mooie steen. Meestal is dit een diamant, maar er zijn tegenwoordig ook veel alternatieven.

Verlovingsringen stammen af van de Romeinse tijd. De rijke Romeinen gaven vaak hun verloofde een mooie dure ring. De minder rijke Romeinen gaven eerder een ander geschenk. Echter is een verlovingsring pas sinds de twintigste eeuw gewoonlijk geworden.

Het verschil tussen een trouwring en een verlovingsring?

Het grootste verschil tussen verlovingsringen en trouwringen is het gebruik van diamanten en/of edelstenen. Op een verlovingsring zitten vaak één of meerdere edelstenen en draag je gedurende de gehele verloving. Een trouwring is vaak wat meer bescheiden en lijkt op de ring van jouw verloofde, omdat ze meestal als set worden gekocht. Een trouwring heeft vaak geen prominente stenen en wordt gedragen vanaf het moment dat je getrouwd bent. Echter is het natuurlijk wel mogelijk om wat meer bling toe te voegen aan je trouwring.

Na de bruiloft kunnen beiden ringen met elkaar te verbonden worden, maar dit hoeft natuurlijk niet. Indien je dit toch wilt hoort de trouwring aan de binnenkant, want dan zit ‘ie dichter bij je hart. Je kunt ook aan elke hand één ring dragen, als de verlovingsring niet mooi bij je trouwring past.

Verlovingsringen van Nelleke Plegt

Verlovingsringen zijn bijzondere ringen. Je zoekt natuurlijk een ring die bij je toekomstige verloofde past. Nelleke Plegt is als geen ander in staat om aan de hand van jou persoonlijke omschrijving, die ring te ontwerpen die perfect past bij die ene speciale persoon. De unieke handgemaakte en gepersonaliseerde verlovingsring past perfect bij jouw geliefde. Jouw verloofde is uniek en die verdient een unieke ring.