Het runnen van een horeca bedrijf

Ben je zelf de eigenaar van een horeca bedrijf of heb je net promotie gekregen tot manager van een horeca bedrijf? Dan zal er best wat druk op je schouders liggen. Jij bent overigens degene die alles in en rondom het bedrijf regelt. Natuurlijk betekent dit niet dat jij al het werk zelf moet doen, maar het betekent wel dat jij moet zorgen dat iedereen in het bedrijf in zijn of haar functie het werk doet om te zorgen dat alles draaiende blijft. Om te zorgen dat jij het bedrijf draaiende kunt houden hebben we een paar tips voor je op een rij gezet.

Zorg dat je een echte leermeester wordt

Om te zorgen dat jij je nieuwe collega’s wat kunt leren en kunt aansturen moet je zelf de nodige skills hebben om dit op de juiste manier te doen. Zorg er dus voor dat je communicatie vaardigheden goed zijn. Je kunt bijvoorbeeld voor je aan het avontuur begint een SVH Leermeester cursus volgen om op de juiste manier diverse communicatieve-, vaktechnische- en didactische vaardigheden te leren.

Het juiste personeel op de juiste plek

Om te zorgen dat je bedrijf goed loopt is het erg belangrijk om de juiste mensen op de juiste plek aan het werk te hebben. Dit geldt zowel voor de vaardigheden van je collega’s maar ook voor het gevoel wat de collega’s zelf hebben. Als jij ervoor kunt zorgen dat je collega’s blij zijn met hun functie en er ook goed in zijn, zullen ze hiervoor ook de nodige inzet willen geven. Een gelukkige collega is een collega die hard wil werken. Het is bewezen dat werkgeluk bijdraagt aan de prestaties van werknemers. Houd hier dus rekening mee als je collega’s gaat indelen in functies en taken gaat geven.

Bedrijfskleding zorgt voor een professionele uitstraling

Als je wil dat je bedrijf een professionele uitstraling heeft, is het belangrijk om te zorgen dat de werkkleding netjes en professioneel is. Zorg ervoor dat alle collega’s werkkleding in hun bezit hebben en ze deze dus ook gaan dragen als ze aan het werk gaan. De bedrijfskleding dient wel van goede kwaliteit stof te zijn en te worden voorzien van een bedrijfslogo. Voor het ontwerpen en bedrukken of borduren van werkkleding kun je het beste naar een bedrijf gaan die dit voor je kan regelen. Zij zullen met regelmaat bedrijfskleding leveren waardoor ze vast en zeker ook goed advies kunnen geven.