Het vinden van een geschikte garagedeur

Het kopen van een nieuwe garagedeur is een investering. Daarnaast is het vervangen van een oude garagedeur vaak noodzakelijk als deze al vele jaren in je garage zit. Maar hoe kies je nu een geschikte garagedeur die aan al je wensen voldoet? Er zijn verschillende type garagedeuren. Daarnaast worden er erg weinig tweedehands garagedeuren aangeboden. Mochten er tweedehands garagedeuren worden aangeboden, moet je ook nog geluk hebben dat deze dezelfde afmeting is als je oude deur. Garagedeuren dienen vaak jarenlang en hebben een echte gebruiksfunctie. Ook worden garagedeuren vaak pas vervangen als ze stuk zijn of als er een complete verbouwing plaatsvindt.

Ben jij toe aan een nieuwe garagedeur maar heb je geen idee wat de verschillende opties zijn? Wij zetten een aantal type garagedeuren voor je op een rijtje.

Een simpele garagedeur

Met een simpele garagedeur wordt vaak een kanteldeur genoemd. Deze bestaat uit een stalen paneel die in een rails kantelt en daarmee word je garage geopend. Dit betekent overigens ook dat je de binnenkant van je garage niet helemaal kunt volpakken omdat het kantelen van deze deur aan de binnenkant ook enige ruimte inneemt. Voor jaren terug was dit een van de populairste garagedeur maar tegenwoordig zijn en veel garagedeuren die lichter te bedienen zijn en minder ruimte innemen.

Een garage roldeur

Een roldeur lijkt veel op de kanteldeur alleen heeft vaak een lichte bediening en door dat de functie van de deur soepeler gaat, hoef je minder rekening te houden met de hoeveelheid ruimte deze deur nodig heeft. Door de dunne stroken van de garagedeur kan deze soepel omhoog vouwen. Deze deuren zijn vaak ook te verkrijgen in handbediening of elektrische bediening.

Een garagedeur met loopdeur

Naast een kanteldeur en een roldeur, bestaan er ook nog garagedeuren met meerdere functies. Een garagedeur met loopdeur zorgt ervoor dat je makkelijk een toegang hebt tot je garage, zonder dat hiervoor de hele roldeur (elektrisch of hand bediend) omhoog hoeft. Je kunt dus snel en gemakkelijk je garage betreden via een loopdeur, deze deur zit verwerkt in de roldeur. Deze garagedeur is dus erg praktisch.

Kortom, het aanschaffen van een nieuwe garagedeur brengt een aantal keuzes met zich mee. Garagedeuren zijn in verschillende types en prijscategorieƫn te vinden. Het beste kun je op zoek gaan naar een leverancier die je kan adviseren en antwoorden heeft op al je vragen.