Hoe ICT steeds belangrijker wordt

Misschien sta je hier niet altijd bij stil maar ICT is een alsmaar groeiend begrip om ons heen. Niet alleen in ons dagelijks leven hebben we hier constant mee te maken maar ook bedrijven moeten zich blijven ontwikkelen op ICT gebied en worden hier steeds meer afhankelijk van. Maar wat is ICT nou eigenlijk en waar zie je het allemaal in terug?

Wat is ICT?

ICT staat voor Informatie en Communicatie Technologie. Hierbij kun je denken aan het dagelijkse gebruik van je telefoon, tablet of je computer thuis maar ook bijvoorbeeld liften, verkeerslichten en de kassa in de winkel op de hoek maken hier gebruik van. In dit vakgebied houden ze zich bezig met het beheren en ontwikkelen van systemen, netwerken, databases, schrijven van software, websites en alle andere zaken waarbij informatie, communicatie en technologie worden gecombineerd.

De toekomst van ICT

Overal om ons heen hebben we al te maken met ICT zoals hierboven beschreven maar dit gaat zich alleen nog maar verder ontwikkelen en hierbij kun je denken aan technologische ontwikkelingen zoals automatisering, robotisering en de opkomst van machine learning ( een vorm van kunstmatige intelligentie waarbij systemen kunnen bouwen op verwerkte data om beter te presteren ). Niet alleen de invloed van ICT neemt toe maar ook die van de gehele markt. De branche is enorm groeiende en dit zal in de toekomst alleen nog maar meer blijven groeien. Er zullen ook steeds meer werkplekken gecreëerd gaan worden in deze branche.

ICT binnen je bedrijf

Op je werkdag wil je tegenwoordig graag flexibel zijn qua werktijden en werkplekken en tegelijkertijd goed bereikbaar zijn en overal bij je data  en gegevens kunnen. Wat je nodig hebt om slim en efficiënt te werken binnen je bedrijf is een betrouwbare verbinding, werken vanuit een goede cloud, soepel bellen en gebeld worden op locatie of wanneer je onderweg bent en dit alles via goede business software van microsoft zoals bijvoorbeeld Dynamics 365. Dit alles wil je natuurlijk graag via een beveiligde verbinding of je nou op je desktop, laptop of smartphone werkt. Bij Contict, het ICT bedrijf in Oldenzaal en Enschede kun je al 15 jaar terecht voor alle ICT projecten binnen uw bedrijf en zij helpen je graag om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.