Hoe kom je van ongedierte af

Het bestrijden van ongedierte is iets wat vaak nodig is. Denk bijvoorbeeld maar aan de processierups  bestrijding. Wanneer de lente er weer aankomt, komen de processierupsen in plagen. Je ziet ze overal in grote plagen in de boom. Dit is ongedierte wat bestreden moet worden. Zo heb je veel ongedierte waar mensen vaak graag genoeg vanaf willen. Maar hoe kom je nou van de ongedierte af?

Middelen om ongedierte zelf te bestrijden

Om ongedierte te bestrijding heb je de juiste middelen nodig. Welke middelen je nodig hebt ligt natuurlijk aan het soort ongedierte. Meest voorkomende ongedierte zijn knaagdieren, vogels, insecten en houtaantasters. Sommige ongedierte zijn makkelijk te bestrijden. Muizen vang je makkelijk met muizenvallen en met toch kom je van je fruitvliegjes af. Voor andere ongedierte heb je middelen zoals poeder, schuim, korrels, spray en vallen. Dit zijn middelen die je vaak wel bij supermarkten of bouwmarkten kan halen.

Specialisten

Ongedierte bestrijden is vaak erg lastig. Als je de klus niet alleen kunt klaren moet je een specialist erbij halen. Ongedierteverdelgers zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bestrijden van ongedierte. Deze bedrijven leveren oplossingen en middelen om al het ongedierte te bestrijden. Er zijn meerdere methodes om ongedierte te bestrijden. Zo hebben dus veel bedrijven hun eigen methodes.

Zelf heb ik ervaring met ongedierte bestrijding Enschede. Dit is een bedrijf dat al 50 jaar ervaring met ongedierte bestrijding heeft. Wij hadden thuis last van knaagdieren die we zelf niet konden bestrijden. Toen hebben we hulp ingeschakeld en ze hebben ons goed geholpen. Door hun deskundigheid en goede aanpak zijn we van het probleem af. Hun aanpak was gebaseerd op het IPM. Dit is een internationaal systeem, gericht op het duurzaam beheersen van knaagdieren in ruimtes of onderdelen daarvan en het terugdringen van het gebruik van chemische middelen. Hier had ik nog nooit van gehoord. Zo leer je nog eens wat!