Hypotheekadviseur

Hoe zit dat, je hypotheek oversluiten?

Een hypotheek sluit je niet alleen af als je gaat verhuizen. Je kunt in Enschede je hypotheek oversluiten en advies krijgen bij een hypotheekadviseur, maar wat is eigenlijk je hypotheek oversluiten en wat zijn daar de voordelen van? In deze blog neem ik dat met je door.

Wat is je hypotheek oversluiten?

Bij het oversluiten van je hypotheek, los je je huidige hypotheek af om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Je neemt dus een hypotheek om je huidige hypotheek af te lossen, zonder dat je gaat verhuizen. Dit kun je doen bij je huidige bank, maar kan ook bij een andere hypotheekverstrekker. Dit kan je voordeel bieden, maar hou rekening met de kosten die je betaald voor het oversluiten.

Waarom zou je dit doen?

Op het moment dat de rente lager zijn dan op het moment dat je hebt voor je huidige hypotheek kan dit zorgen voor lagere maandlasten. Dit komt omdat het rente bedrag dan veel lager is. Verder zou het ook voordelig kunnen zijn op het moment dat je geen vaste rente hebt. Doordat ze niet vast staan kan dat soms voor onzekerheid zorgen. Door de rente vast te zetten kan het meer zekerheid geven. Dit kan komen doordat je kiest voor een hypotheek met een langere rentevaste periode. Op die manier weet je precies wat je de komende jaren moet betalen.

Het oversluiten van je hypotheek kan er ook voor zorgen dat je zekerheid hebt dat je iedere maand gaat aflossen. Dit zorgt toch voor een stok achter de deur.

Hypotheekadvies over het oversluiten

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kun je ook advies vragen aan een hypotheekadviseur in Enschede. Zij kunnen je onafhankelijk advies geven en meerder hypotheken met elkaar vergelijken. Ik raad in Enschede Hypotheek adviseur Hollink en De hypotheker Twente aan! Bij hen kun je alle opties met elkaar vergelijken en weet je zeker dat je een hypotheek afsluit die bij jou past.