Een teamsessie: zo plan je die

Het einde van het jaar komt er weer aan. Voor veel bedrijven is dit een geschikt moment om het afgelopen jaar te evalueren en de doelen voor het nieuwe jaar kenbaar te maken. Het is een belangrijk moment om even stil te staan bij de behaalde doelen. Een teamsessie is wat ons betreft essentieel in de huidige bedrijfsvoering. In dit blog zetten we op een rijtje hoe je een goede teamsessie voor je bedrijf kunt organiseren.

Zorg voor structuur

Structuur is erg belangrijk om een teamsessie te laten slagen. Het is belangrijk dat iedereen weet wat er besproken wordt, zodat de verwachtingen gelijk zijn. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen de tijd krijgt om zich voor te bereiden op deze sessie, zodat ze met goede input kunnen komen. Je kan dit voor elkaar krijgen door iedereen een week voor de sessie de agenda te sturen. Aan deze uitnodiging kun je een lijstje met vragen of onderwerpen toevoegen waar iedereen zich op moet voorbereiden.

Een mooie locatie

Als de structuur van de sessie bekend is dan kan je gaan kijken naar een mooie locatie. Een teamsessie kan natuurlijk op het kantoor worden gehouden, maar niet iedereen heeft hier een geschikte locatie of alle voorzieningen voor. Het verplaatsen naar een speciale vergaderruimte heeft wel zijn voordelen. Alle benodigdheden worden voorzien en daarnaast zijn er vaak meerdere cateringopties. Daarnaast kan een andere locatie ook zorgen voor nieuwe inspiratie en andere idee├źn.

Leuke afsluiter

Na een lange dag vergaderen is het belangrijk dat je de dag wel op een juiste manier afsluit. Een teamsessie vraagt veel inspanning van iedereen. Met een leuke afsluiter bedoelen wij iets in een andere sfeer. Je kan daarbij denken aan gezellig een drankje drinken met elkaar. Mocht je iets willen doen voor de teambuilding, dan kan je ook kiezen voor een workshop, zoals bijvoorbeeld een BBQ workshop.