Onderscheid tussen advocaten

Voor iemand die zich niet veel bezig houdt met de wereld van advocaten kan het misschien lijken alsof er niet veel verschil zit tussen individuele advocaten. Ze houden zich namelijk allemaal bezig met recht toch? Niets is minder waar. Hier zijn een paar belangrijke factoren opgesomd die de verschillen tussen advocaten kunnen aanduiden.

De doelgroep van het advocatenkantoor

Eén van de belangrijkste factoren die onderscheid tussen advocaten aanduid is op wie het kantoor is gericht. Het komt vaak voor dat een advocatenkantoor zich richt op een specifieke groep. Zo kunnen twee advocaten zich beiden bezig houden met bouwrecht, waarbij één werkt voor de aanvrager van een bouwproject en de ander voor de overheidsinstantie die deze wel of niet uitleent. Een goed voorbeeld hiervan zijn Spraaq advocaten in Almelo, die vooral gericht zijn op de werkgever.

De specialisatie van het advocatenkantoor

Een andere factor die een duidelijk verschil tussen kantoren kan aangeven is welke kant van het recht ze zich in specialiseren. Het recht is een erg divers vak en verschillende problemen kunnen heel verschillende advocaten vragen. Advocaten kunnen een wijde range aan rechtsgebieden behandelen of maar een erg specifiek deel van de rechtswereld. Neem bijvoorbeeld de Letselschade advocaat Enschede. Zij houden zich, zoals de naam al zegt, bezig met letselschade opgenomen in het verkeer of de werkvloer.

De prijs van het advocatenkantoor

Naast de doelgroep en specialisatie kunnen kantoren sterk verschillen in prijs. De prijs die advocaten vragen worden door hun bepaald, maar is wel afhankelijk van een paar factoren. De voornaamste is de prijs van de advocaat zelf; een hoog kwaliteit advocaat kan meer vragen dan een advocaat met minder succes. Daarnaast kan de prijs ook afhankelijk zijn van hoe duur het kantoor is en welke diensten de advocaat levert.

Het is dus erg belangrijk om al dat je de tijd neemt om de juiste advocaat te kiezen. Je wilt idealiter hebben dat hij gericht is op de doelgroep waar je tot behoort, waaronder je zaak valt en wat je budget is. Als deze factoren onder controle zijn dan is een zaak zo geslaagd!