Een opgeruimd kantoor zorgt voor betere resultaten

Misschien sta je er niet altijd bij stil maar een schone en opgeruimde omgeving kan wel degelijk zorgen voor betere resultaten. Er zijn natuurlijk veel verschillende factoren verantwoordelijk voor de productiviteit van de medewerkers maar een schoon of vies kantoor is zeker een belangrijke factor voor het werk geluk en dus de efficiëntie.

Gezondheid


de meest voor de hand liggende reden is natuurlijk de bedrijfshygiëne. Een schoon kantoor geeft natuurlijk een goed beeld van je bedrijf richting klanten en medewerkers want je laat zien dat je gestructureerd en netjes bent en dat de gezondheid van je mensen voorop staat. Als bedrijf kun je naast dat je zelf dagelijks probeert je werkplek netjes te houden ook kiezen voor een schoonmaakbedrijf zoals schoonmaakbedrijf Zutphen die dagelijks of periodieke schoonmaak taken op zich nemen.

Productiviteit


Wanneer je op een schoon en opgeruimd kantoor werkt heb je minder afleiding door randzaken en ligt de volledige focus op de werkzaamheden. Hierdoor ligt de productiviteit een stuk hoger. Ook helpt het wanneer er frisse lucht door het pand komt. Hierdoor raken mensen minder snel vermoeid. Ook is het natuurlijk fijn wanneer er zo min mogelijk bacteriën rondzwerven op de werkplek zodat de kans op zieke mensen zo klein mogelijk is. Al deze zaken zorgen voor een fijne werksfeer en een efficiënte werkdag.

Veiligheid

Veiligheid in het algemeen is natuurlijk ook belangrijk op de werkvloer. Je wil niet dat mensen struikelen over spullen die overal op de grond liggen of snoeren die niet goed weggewerkt zijn. Het is fijn wanneer de grond goed schoongemaakt en gedroogd wordt zodat mensen niet uitglijden over eventuele vieze vlekken op de vloer. Kortom het is belangrijk voor veiligheid en gezondheid maar ook zeker voor de algehele werkbeleving en eventuele klantbeleving wanneer je kunt werken in een opgeruimde schone omgeving.