Online stoffen bestellen

Stoffen kun je opdelen in twee soorten: Chemische stoffen en textiel stoffen. In dit blog gaan we het hebben over de textiel stoffen: modestoffen. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die modestoffen op de markt brengen. Textiel stoffen zijn stoffen die bestaan uit vezels of draden en betekend ‘al wat geweven is’ in het Latijns.

Geschiedenis textiel stoffen

De geschiedenis van stoffen gaat van ver voor onze tijd, namelijk al vanaf het jaar 3400 voor Christus. En een leuk feitje het begon in de Nederlanden, in Brugge (tegenwoordig België). Er zijn bronnen die zeggen dat het al veel eerder begon, uit een van de belangrijkste bevinden in de textiel, de ijsmummie: Otzi. Het bleek wel dat hij toen nog geen geweven textiel droeg.

Grondstoffen

De grootste grondstof van stoffen zijn vezels: een dun filament. Een vezel is niet heel groot, het varieert tussen de 10 tot 500 mm per vezel. Je kunt vezels onderverdelen in dierlijk, plantaardig en synthetisch. Deze drie kun je ook weer onderverdelen in natuurlijke grondstoffen en kunstmatige grondstoffen.

Natuurlijke grondstoffen: dierlijk en plantaardig.                                                                                            Kunstmatige grondstoffen: synthetisch.

Modestoffen markt

Je hebt veel bedrijven die op de markt zijn met modestoffen. Denk aan tapijten, kleding, sjaals, dekens, knuffels etc. Er zijn winkels die het in hun assortiment hebben, maar waar niet de focus op ligt zoals knuffels. Maar kledingwinkels of dekens zijn winkels die echt veel verkopen en de focus juist hierop leggen omdat dit hun hoofdproduct is. Je kunt ook online stoffen bestellen, deze worden dan makkelijk bij je thuis bezorgd. Vaak zijn dit bedrijven die ook op de markt te vinden zijn, maar zich ook online steeds meer vindbaar maken.

Je hebt veel verschillende soorten stoffen die je kunt kopen als modestoffen, een specialist die al meer dan 20 jaar ervaring heeft in het vak biedt heel veel aan. Waarom zou hij dat doen? Omdat je als klant dan zoveel mogelijk keuze hebt en voor vele dingen bij hem terecht kan.