Op vakantie met dakdragers

Op vakantie gaan is altijd lekker, de keuze die je maakt is waar ga ik heen? Kan ik de afstand overbruggen met de auto of ga ik met het vliegtuig? Als je met de auto gaat pak je vaak de hele kofferbak vol, dus heb je dan wel genoeg ruimte?

Dakdragers

Een mooie oplossing voor te weinig ruimte met de auto zijn dakdragers. Op dakdragers kun je een dakkoffer kwijt en daar heb je veel aan, want je kunt meer meenemen als je met de auto gaat. In een dakkoffer kun je maximaal 75 kilogram kwijt, omdat dit de maximale belading is en de auto gemiddeld 100 kilogram daklast kan hebben. Daarom is het belangrijk goed te kijken wat je in die koffer doet en hoe je het zo goed mogelijk kan opvullen. Elk dingetje die je kwijt kunt in de dakkoffer is mooi meegenomen en erg makkelijk voor de reis.

Als je bijvoorbeeld op skivakantie gaat, kun je er je ski’s en alle benodigdheden in kwijt. Dat is ideaal want het scheelt veel ruimte in de auto zelf. Elke ruimte die je in de auto meer hebt is ideaal voor een lekker tukkie op de achterbank onderweg of comfortabeler zitten op de achterbank. Eigenlijk is er voor elke auto een dakdrager beschikbaar, je moet alleen goed kijken welke je nodig hebt.

Welke heb je nodig?

Het ligt aan een aantal punten welke dakdrager je nodig hebt. Elke auto is anders dan de andere en heeft je auto een glad dak? Als je dakdragers voor de Ford S Max nodig hebt dan moet je goed kijken welke bij die auto passen en als je dakdragers voor de Ford C Max nodig hebt net zo. Nu helpen bedrijven je daar zeker wel goed mee en zijn ze ook bereid je te helpen met het erop zetten van je dakdragers zodat je snel plezier kan hebben en op vakantie kunt gaan.