Wanneer is een bedrijfscoach nuttig?

Als men de kwaliteit op de werkvloer wil verbeteren wordt er niet direct aan een bedrijfscoach gedacht. Meestal worden er talloze manier gezocht om werknemers beter te laten functioneren, maar soms is het handig om een bedrijfscoach in te huren. Een bedrijfscoach is iemand die ervaring heeft in het verbeteren en het maximale halen uit werknemers. In deze blog ga ik dieper in de werk/privé balans en wat een bedrijfscoach daarin kan betekenen.

Verschillende doeleinden voor het inschakelen van een bedrijfscoach

Een bedrijfscoach inschakelen is niet zo moeilijk. Er zijn er genoeg en ze staan te trappelen om je te helpen. Maar voor dat jij een bedrijfscoach inhuurt is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je precies wilt bereiken met de bedrijfscoach en waar heb je diegene daadwerkelijk voor nodig hebt. Er zijn namelijk bedrijfscoaches die zich specifiek op een bepaald vlak richt. Zo heb je bijvoorbeeld bedrijfscoaches die zicht richten op:

  • Ontwikkeling van managers
  • Carrière ontwikkeling
  • Loopbaancoach
  • Ontwikkeling van bedrijfsmatige aspecten

Privé/werk balans

Je hebt ook bedrijfscoaches die voor een betere balans tussen werk en privé kunnen zorgen. Dit is tegenwoordig een belangrijk onderwerp, omdat er steeds meer mensen het werk mee naar huis nemen. Zeker nu we steeds meer thuiswerken komen werk en privé letterlijk en figuurlijk heel erg samen. Het is dan juist belangrijk om deze twee werelden gescheiden te houden. In je vrije tijd heb je al genoeg aan je hoofd. Als het werk er dan ook nog bij komt, kan dat teveel worden. Dit kan weer leiden tot fysieke en mentale klachten.

Zelf heb ik ook met deze klachten te maken gehad. Dit kwam pas naar boven toen mijn werkgever een bedrijfscoach had ingehuurd. De bedrijfscoach van Inspiration builders heb ik als heel fijn en ervaren. Het heeft mijn ogen geopend. Werk en privé moet je te allen tijde gescheiden zien te houden. Daar heb je zowel op werk als in het privéleven profijt van.