Tanden laten bleken

Het is heel populair en het wordt ook steeds populairder: je tanden laten bleken. Want wie wil er nou geen stralend en wit gebit? Ik heb het zelf ook laten doen.

Behandeling

Je tanden laten bleken is een behandeling die een paar afspraken nodig heeft. Bij de eerste afspraak worden er afdrukken gemaakt van je boven- en onderkaak. Aan de hand van die afdrukken maken de tandartsen dunne bleek-bitjes op maat die over je tanden heen kunnen. Deze bitjes krijg je samen met bleekgeel mee naar huis bij de tweede afspraak. Na de tweede afspraak volgen er nog controle afspraken waardoor de tandartsen je begeleiden naar het resultaat wat je wil: een stralend en wit gebit.

Je wil natuurlijk niet dat het er erg onnatuurlijk uit ziet, daar zorgen de tandartsen wel voor. Dat kun je ook aangeven en dan houden ze daar rekening mee. Elk mens heeft een andere basiskleur van de tanden en daarom is voor iedereen een andere behandeling nodig.

Door de kleurstoffen in eten en drinken en het glazuur dat steeds dunner wordt, worden de tanden steeds donkerder van kleur. Als je koffie, thee of rode wijn drinkt bijvoorbeeld, daar gaan je tanden ook van kleuren. Roken beschadigt de kleur van de tanden ook.

Kosten en ervaring

Kosten verschillen per tandarts en hangen af van hoeveel behandelingen je nodig hebt. Meestal na je eerste afspraak kan er wel duidelijk gemaakt worden hoeveel het gaat kosten. Meestal varieert dit tussen de 150 en 400 euro.

Mijn eigen ervaring is positief, ik heb mijn tanden laten bleken in Enschede. IK zag echt duidelijk de aanslag van het jaren koffie drinken en de vele kleurstoffen die in de verschillende voedingsmiddelen zitten. Na mijn eerste en tweede afspraak merkte ik dat ik blij was en al langzaam verschil zag komen. Ik ging van redelijk verkleurde tanden weer naar een mooi wit gebit wat er echt niet onnatuurlijk uitziet, dit had ik niet verwacht maar ik ben er erg blij mee.