Een onzichtbare beugel

Een beugel over je tanden vindt niemand mooi, maar helaas is het vaak wel nodig om rechte tanden te krijgen. Tegenwoordig heb je een onzichtbare beugel waarbij niemand kan zien dat jij je tanden recht laat zetten.

Invisalign

De onzichtbare beugel heeft de naam: invisalign. Het behandelingstraject vindt plaats door een reeks van uitneembare, transparante hoesjes die vooraf op maat van je gebit gemaakt worden. Tijdens het traject krijg je steeds nieuwe hoesjes  die steeds net wat anders zijn dan de vorige hoesjes die je krijgt. Op deze manier wordt je gebit na elke afspraak beetje bij beetje naar de juiste houding getrokken. Heel gemakkelijk, snel en comfortabel.

Een invisalign heeft een aantal grote voordelen:

  • Je ziet hem niet
  • Het heeft geen invloed op je spraakvermogen
  • Je kunt de beugel eruit halen
  • Op maat gemaakt
  • Snellere behandeling dan bij andere beugels

Behandeling

Bij het eerste gesprek zal de orthodontist eerst kijken of de behandeling wel bij je gebit past. Het kan namelijk zijn dat het niet bij je gebit past. Zodra de orthodontist vindt dat de beugel bij je past, worden er afdrukken genomen van je gebit en stel je samen een behandelplan op. De orthodontist laat je vaak nog een 3D-animatie zien over hoe je tanden gaan bewegen en wat je kan verwachten van het eindresultaat. De afdrukken worden verwerkt in zogeheten transparante aligners (de beugel), dit zijn gelijk alle aligners die je nodig zult hebben tijdens de behandeling. Bij alle afspraken daarna ga je op advies van de orthodontist van aligner wisselen om zo het volgende stapje te zetten richting een mooi gebit.

De behandeling duurt meestal een jaar en bij mijn zoon was dat ook ongeveer zo. Bij hem werd een invisalign in Enschede geplaatst en daar heeft hij nu veel profijt van. Hij vond een slotjes beugel maar helemaal niks door de uitstraling en dus was een invisalign een goed alternatief met een snellere behandeling.