Wat houdt een opleiding verandermanagement in

Wil jij meer uitdaging in het bedrijfsleven? Dat gevoel komt tegenwoordig vaker voor bij werknemers in het bedrijfsleven dan niet. Om dit gevoel tegen te gaan is het belangrijk dat je bewust op zoek gaat naar een uitdaging tijdens of buiten het werk. Wat bedoelen we met buiten het werk? Buiten het werk de uitdaging opzoeken is vaak voor de langere termijn, hiermee bedoelen we dat je een opleiding, training of cursus kan volgen naast je baan om zo flexibeler op werk te zijn en meer uitdaging te krijgen. Maar welke opleidingen kan je gaan volgen? Dat is een goeie vraag. In dit artikel kijken we specifiek naar verandermanagement. Hiervoor kan je zowel een bachelor verandermanagement als een master verandermanagement doen, maar bovenal zorgt het voor meer uitdaging. Deze opleiding is specifiek voor mensen die bedrijfskunde hebben gestudeerd.

 

Binnen bedrijfskunde is verandermanagement een belangrijk maar vooral populair thema. Veranderingsprocessen worden namelijk gemanaged door bedrijfskundigen, consultants en managers. Zit jij in een van die functies, dan kan je je als bedrijfskundige specialiseren.

 

Waarom zou je voor verandermanagement moeten gaan? Dat komt omdat het een uitdaging is die continu aanwezig zal zijn. Organisaties blijven zich namelijk veranderen en aanpassen om steeds succesvoller te worden en daarbij zorgt een verandermanagement ervoor dat alles vlekkeloos gaat. Je initieert en begeleid organisatorische veranderingen binnen commerciele en non-commerciele bedrijven terwijl je het gehele verandertraject begeleid. Verder zorg je ervoor dat er een draagvlak bij werknemers is en heb je een adviserende rol als het gaat om het initiëren van veranderingen!

De HBO bachelor opleiding verandermanagement

Je kan een volwaardige HBO opleiding verandermanagement doen waarmee je een gecertificeerd HBO diploma op zak krijgt. Deze opleiding heet: HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Veranderingsmanagement van het NCOI. Bij de opleiding ontwikkel je kennis en vaardigheden die ervoor zorgen dat jij op een effectieve manier te weg kan met het organiseren van veranderingen. Als je geen volledige HBO opleiding wilt volgen kan je ook een verkort programma volgen dat op HBO-niveau gegeven wordt, zoals HBO Organisatie, HBO Verandering en Coaching en HBO Strategie en Verandering. Alle opleidingen worden verzorgd door het NCOI. Je ontwikkelt in deze praktijkgerichte programmaś bruikbare handvatten in zes maanden tijd. Hiermee kan je gelijk aan de slag met je eigen organisatie en krijg je gegarandeerd rendement als je bezig bent in de praktijk.

De Masteropleiding Verandermanagement

Wanneer je al een baan als leidinggevende of manager hebt kan je je met een master opleiding verandermanagement blijven ontwikkelen. Dit is de opleiding Master Management, Cultuur en Verandering (Master Management, Culture and Change – MCC) bij het NCOI. Je ontwikkelde diepgaande kennis over verandering en organisatie. Tevens leer je hoe je deze kennis zo efficiënt mogelijk toepast in de praktijk. Naast de master MCC is het ook mogelijk je verder te verbieden door middel van de Master of Business Administration (MBA) met de specialisatie innovatie en verandering. Ten slotte is het ook mogelijk om een ‘professional’ master te volgen als we het hebben over verandermanagement. Dit is bedoelt voor HR professionals die in de HRM meer een combinatie willen met verandermanagement. De Professional Master Strategisch HRM en verandering is bij de NCOI e volgen voor 6 maanden en hiermee verdiep je je op het gebied van veranderen op projectmatige wijze en gestructureerde wijze.