Wat kan je met een kredietverzekering?

Als je een bedrijf hebt dan kan het ontzettend handig zijn om een kredietverzekering af te sluiten. Dat helpt niet alleen met de kredietwaardigheid van het bedrijf, het geeft ook de zekerheid die je nodig hebt om te blijven opereren in deze toch wat financieel instabiele tijden. Je kan je ermee indekken tegen wanbetaling en zelfs financiering krijgen. Voor sommige leningen is dit zelfs een verplichting. Mocht een beetje extra zekerheid jou dan wel goed in de oren klinken? Lees dan snel verder want in dit stukje zullen we even alles vertellen wat je moet weten over kredietverzekeringen.

Wat doet het nou eigenlijk?

Als je een bedrijf hebt dan zal het je ongetwijfeld wel eens overkomen zijn dat een klant besloten heeft om na de verleende dienst niet te betalen. Dergelijk gedrag wordt ook wel wanbetaling genoemd. Waar deze verzekering jou dan mee helpt is het feit dat je dan alsnog gewoon de fondsen binnenkrijgt die je anders zou missen. Oftewel, het is een verzekering tegen inkomsten die je misloopt omdat mensen niet op tijd zijn met de betaling. Dat is natuurlijk ontzettend handig, want wanbetalers kunnen behoorlijk wat schade aanrichten. Op deze manier ben je dan ook verzekerd dat je hier in ieder geval niets mee te maken gaat hebben.

Het zorgt ervoor dat je kredietwaardig wordt

Als je in zaken bent dan is het natuurlijk soms nodig om een lening uit te nemen. Dit kan nodig zijn om uit te breiden. Wat dan ook fijn is, is dat je dankzij dit soort verzekeringen ook als meer kredietwaardig wordt gezien. Het maakt nu immers niet meer uit of een klant niet betaald, diegene bij wie de lening is afgenomen is alsnog verzekerd van de inkomsten. Er zijn ook een hele hoop bedrijven waarbij dit verplicht is. Veel banken en andere geldverstrekkers zullen dan ook niet in zee gaan zonder een dergelijke verzekering.

Het is flexibel in hoeverre je je laat dekken

Je hebt natuurlijk ook een heleboel verschillende soorten verzekeringen op dit gebied. Er zijn verzekeringen die de hele verloren kostenpost dekken, maar er zijn ook verzekeringen waarbij dit slechts een percentage zal zijn. Let van tevoren dus wel goed op precies wat voor een type verzekering je afsluit. Dan kan je daarmee ook nog eventueel wat kosten op de maand besparen. Dat gaat natuurlijk ook deels afhangen wat voor een product verzekerd wordt. Als het slecht som kleine bedragen gaat is een deelse verzekering afdoende. Voor duurdere apparatuur is het vaak wel beter om voor volledige dekking te gaan.

Minimaliseer de risico voor je bedrijf

Aan het einde van de dag wil je gewoon natuurlijk dat jouw bedrijf zo min mogelijk risico loopt. Dat kan je hiermee dan ook grotendeels garanderen. Dat is vaak ook heel erg handig als je in een branche werkt waar de winstmarges klein zijn maar er wel met grote oplagen gewerkt wordt. Wanbetaling kan in dat geval een echte bedreiging voor het bedrijf betekenen. In de meest extreme gevallen kan dit leiden tot faillissement. Dat is natuurlijk niet een situatie waarin je terecht wil komen. Al deze redenen zijn dan ook waarom je zal zien dat de meeste bedrijven hierin investeren.

Busy with her tax return filing