Wat kan je allemaal doen met een schroefcompressor?

Een schroefcompressor wordt veel gebruikt voor het aanmaken van perslucht. Door de twee draaiende rotoren, wordt er perslucht aangemaakt waardoor je dit voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je met een schroefcompressor banden oppompen, maar ook spijkers en nieten schieten. Met een schroefcompressor kun je veel, maar wat voor schroefcompressoren heb je nou eigenlijk? Dit vind je in de tekst!

Oliegesmeerde schroefcompressoren

Oliegesmeerde schroefcompressoren behoren vaak tot de goedkopere modellen. De olie die wordt gebruikt, wordt niet alleen gebruikt voor het insmeren van de rotoren, maar ook om het perslucht te koelen. De oliegesmeerde schroefcompressoren worden vaak gebruikt als er olie in de perslucht aanwezig is. Om er voor te zorgen dat het persluchtsysteem kapot gaat, heb je de mogelijkheid om een persluchtconditionering te gebruiken om de schroefcompressor olie vrij te houden.

Frequentiegeregelde schroefcompressoren

Wil jij de perslucht aan kunnen passen naar een lagere perslucht? Dan wordt het aangeraden om te kijken voor de frequentiegeregelde schroefcompressoren. Zo kun je tijdens pauzes de persluchtdruk lager zetten. Voor veel bedrijven is dit erg gunstig, waardoor de frequentiegeregelde schroefcompressoren vaak worden gebruikt door bedrijven. Doordat je de druk kunt aanpassen, bespaar je ook veel geld. Dit komt omdat je veel energie bespaard.

Olievrije schroefcompressoren

Je kunt ook gebruik maken van de olievrije schroefcompressoren. De olievrije schroefcompressoren worden ook wel droge schroefcompressoren genoemd. Dit komt omdat deze schroefcompressor geen gebruik maakt van olie. De olievrije schroefcompressoren worden aangeraakt als schone perslucht erg belangrijk is. Daarnaast worden de olievrije schroefcompressoren ook vaak gebruikt voor het verkoelen van producten. Denk bijvoorbeeld aan waterkoeling.

Bepaal welke schroefcompressor jij nodig hebt

Het is belangrijk om te gaan bepalen welke schroefcompressor jij nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten schroefcompressoren. Daarom kan het maken van een keuze erg moeilijk zijn. Het is daarom belangrijk om te kijken welk volume of druk je nodig hebt. Ook is het belangrijk om te kijken of je behoefte hebt aan perslucht filering. Wil jij dat de schroefcompressor geen geluid maakt? Dan is het belangrijk om te kijken naar een stille schroefcompressor. Heb jij nog geen idee welke schroefcompressor jij nodig hebt? Dan kun je altijd even contact opnemen met het bedrijf. Het bedrijf kan je namelijk helpen bij het vinden van de juiste schroefcompressor.

Laat je schroefcompressor goed onderhouden

Het is belangrijk om je schroefcompressor goed te onderhouden. Doordat je de schroefcompressor goed onderhoud, gaat de schroefcompressor langer mee. Je hebt ook de mogelijkheid om de schroefcompressor te laten onderhouden. Dit kun je laten doen door het bedrijf waar je de schroefcompressor vandaan hebt. Compressor onderhoud dien je één keer per jaar uit te voeren. Zo weet je zeker dat de schroefcompressor lang mee blijft gaan! Heb je een geschikte schroefcompressor gevonden? vergeet de compressor dan niet te bestellen want het maakt alles een stuk makkelijker! Je hebt ook verschillende soorten maken compressoren. Als je niet veel ruimte hebt, is het belangrijk om niet een te grote schroefcompressor aan te schaffen.